Byggahus.se

Ombyggnad badrum i 90-tals hus

Besvarad 27 nov 2018 av Per Bernhardsson

 1. Mitt hus från 1990 (norsk byggfirma) har virke i väggarna i badrummen på 65mm x 35mm CC30. Måste jag byta ut dessa till 95x45 CC45, nu när jag renoverar badrummet?
   
 2. Svar

 3. Hej,
  Du kan nog behålla de befintliga reglarna men kanske bör ha en extra skiva bakom våtrumsskivan för att säkerställa böjstyvheten när du ska sätta keramik på väggen.
  /Per
   
  Per Bernhardsson

  Per Bernhardsson

  Badrumsexpert

 4. Kommentarer

 5. J
  Jocu ·
  Våtrumsskiva? Är det ändrat nu igen att det skall vara våtrumsskiva?

  Keramik? Tas det för givet att frågaren ska ha det på väggar o golv? Hade han fått samma svar om han informerat om att han ska ha våtrumstapet?

  Borde räcka med osb o gips! Men vad vet jag!
   

De senast besvarade frågorna

 1. Stenbelagt utedusch golv

  Hej, Jag har en ide till min utedusch hörna, men behöver expert råd, då jag är osäker på vilka material som går att använda då detta golv må klara vatten, frost och alla väder som finns i Svenska...
 2. Spackla nya badrumsväggar

  Det blir stambyte hos mig.Jag valde större kakelplattor 25x40 Vid stambyte rivs gamla gipsväggar o skall byggas nya. Måste man spackla nya väggar till mina plattor?
 3. Ikeas vvs och kranar

  varför tillåter inte VVS-firmorna montering av Ikeas köks & badrumsblandare ? De säger de kan inte godkänna ”säker vatten” certifikatet (tror det heter så). Ikea får ju sälja dem och har en...

Visa alla frågor