Byggahus.se

kakel på våtrumstapet

Besvarad 19 jan 2018 av Per Bernhardsson

 1. Hejsan!
  Vi bor i ett bostadsrättshus och har våtrumsmatta i ena badrummet som är original sedan 1975, är besiktigad nyligen och inga vattenskador. Funderar på renovera badrummet med kakel på vägg och klinker på golv ovanpå våtrumsmatta. Min fråga är om det är godkänt enligt lag?
   
 2. Svar

 3. Hej!
  Att sätta klinker på en 43 år gammal våtrumsmatta kanske fungerar som en "facelift" men kan inte räknas som en korrekt renovering. Tekniskt och försäkringsmässigt är våtrumsgolvet fortfarande lika gammalt.
  Vid en renovering uppdaterar man objektet till dagens standard.

  /Per
   
  Per Bernhardsson

  Per Bernhardsson

  Badrumsexpert

De senast besvarade frågorna

 1. Stenbelagt utedusch golv

  Hej, Jag har en ide till min utedusch hörna, men behöver expert råd, då jag är osäker på vilka material som går att använda då detta golv må klara vatten, frost och alla väder som finns i Svenska...
 2. Spackla nya badrumsväggar

  Det blir stambyte hos mig.Jag valde större kakelplattor 25x40 Vid stambyte rivs gamla gipsväggar o skall byggas nya. Måste man spackla nya väggar till mina plattor?
 3. Ikeas vvs och kranar

  varför tillåter inte VVS-firmorna montering av Ikeas köks & badrumsblandare ? De säger de kan inte godkänna ”säker vatten” certifikatet (tror det heter så). Ikea får ju sälja dem och har en...

Visa alla frågor