Byggahus.se

Byte av packning i avloppsbrunn i badrummet

Besvarad 12 jan 2018 av Stefan Ingelstrand

 1. Hej,
  en firma har gjort rörrensning i vårt bostadsområde där vi fick anmärkning på vår golvbrunn i badrummet. Packningen bör bytas. Är det svårt att göra själv? Har sett att det finns ett antal olika mått, så jag vet inte riktigt vad jag ska köpa. Fastigheten är byggd 1988.
  Mvh Solbritt
   
 2. Svar

 3. Hej Solbritt.
  Frågan hanteras inte inom Branschregler Säker Vatteninstallation. Det är inte uppenbart för mig i din fråga, vad som avses med packning. I löstagbara vattenlås sitter det alltid en tätning mellan vattenlås och golvbrunn och det kan ju vara den man menar är trasig. Är brunnen från 1988 så är antagligen inte vattenlåset urtagbart och då kan man mena något annat. Ta ett foto på brunnen och visa för ditt auktoriserade VVS-företag så kan de hjälpa dig vidare.
   
  Stefan Ingelstrand

  Stefan Ingelstrand

  Säker Vatten

 4. Kommentarer

 5. useless
  useless ·
  Varför skriver ni alltid 'auktoriserade VVS-företag'? Vilken auktorisation då? Vad jag vet finns det ingen generell och oberoende auktorisation som t ex inom elbranschen.
   
 6. H
  henke_benke ·
  företaget uppfyller kraven för att vara med i säker vatten
   
 7. M
  maxmsm ·
  Var kontrollerar man att ett företag uppfyller säker vatten?
   
 8. Stefan N
  Stefan N ·

De senast besvarade frågorna

 1. Våtrumsmatta

  Jag har rivit ut och flyttat en vägg för att få större badrum. Då hittade jag att det ligger råspont på bjälkarna. Måste jag byta ut dom?
 2. Byta ut badkar

  Hej, Jag har precis köpt en bostadsrätt med ok kaklat badrum med ett fristående badkar som jag slängde för att kunna byta ut till duschvägg. Vid byte av inredning i badrummet upptäcktes att en...
 3. Hjälp att identifiera golvbrunn

  Hej! Vi behöver hjälp med att identifiera vilken golvbrunn som vi har i duschen i badrummet. Badrummet är renoverat 2014. Det sitter ett vattenlås i som är modell JAFO, rsk-nummer 7137020....

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer