Byggahus.se

Bkr eller gvk

Besvarad 26 feb 2018 av Per Bernhardsson

 1. Hej!

  Jag undrar om man företaget man anlitar för att helrenovera badrummet måste vara med i bkr eller gvk? Räcker det inte att de har våtrumscertifikat?

  Vad skulle kunna hända om de inte är med hos någon av ovanstående ?

  Mvh
  Badrumsrenovering
   
  Redigerat av moderator 28 feb 2018 11:55
 2. Svar

 3. Hej!
  Våtrumscertifikat är ju vad BKR och GVK utfärdar till sina behöriga företag även om i alla fall vi på BKR inte använder just det ordet. Så frågan är vad det är för certifikat du menar.
  De allra flesta försäkringsbolag, beställare och husköpare efterfrågar den dokumentation som ett behörigt företag ska lämna efter avslutat arbete så rådet är att du lyssnar med ditt försäkringsbolag vad som händer om du anlitar ett icke behörigt företag.

  /Per
   
  Per Bernhardsson

  Per Bernhardsson

  Badrumsexpert

 4. Kommentarer

 5. K
  katten1234 ·
  Certifikat får bara dem som betalar till BRK eller GVK. Majoriteten av alla golvläggare vill inte betala den årliga avgiften, och det diskvalificerar inte dessa företag.
   

De senast besvarade frågorna

 1. Våtrumsmatta

  Jag har rivit ut och flyttat en vägg för att få större badrum. Då hittade jag att det ligger råspont på bjälkarna. Måste jag byta ut dom?
 2. Byta ut badkar

  Hej, Jag har precis köpt en bostadsrätt med ok kaklat badrum med ett fristående badkar som jag slängde för att kunna byta ut till duschvägg. Vid byte av inredning i badrummet upptäcktes att en...
 3. Hjälp att identifiera golvbrunn

  Hej! Vi behöver hjälp med att identifiera vilken golvbrunn som vi har i duschen i badrummet. Badrummet är renoverat 2014. Det sitter ett vattenlås i som är modell JAFO, rsk-nummer 7137020....

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer