Byggahus.se

Bkr eller gvk

Besvarad 26 feb 2018 av Per Bernhardsson

 1. Hej!

  Jag undrar om man företaget man anlitar för att helrenovera badrummet måste vara med i bkr eller gvk? Räcker det inte att de har våtrumscertifikat?

  Vad skulle kunna hända om de inte är med hos någon av ovanstående ?

  Mvh
  Badrumsrenovering
   
  Redigerat av moderator 28 feb 2018 11:55
 2. Svar

 3. Hej!
  Våtrumscertifikat är ju vad BKR och GVK utfärdar till sina behöriga företag även om i alla fall vi på BKR inte använder just det ordet. Så frågan är vad det är för certifikat du menar.
  De allra flesta försäkringsbolag, beställare och husköpare efterfrågar den dokumentation som ett behörigt företag ska lämna efter avslutat arbete så rådet är att du lyssnar med ditt försäkringsbolag vad som händer om du anlitar ett icke behörigt företag.

  /Per
   
  Per Bernhardsson

  Per Bernhardsson

  Badrumsexpert

 4. Kommentarer

 5. K
  katten1234 ·
  Certifikat får bara dem som betalar till BRK eller GVK. Majoriteten av alla golvläggare vill inte betala den årliga avgiften, och det diskvalificerar inte dessa företag.
   

De senast besvarade frågorna

 1. Stenbelagt utedusch golv

  Hej, Jag har en ide till min utedusch hörna, men behöver expert råd, då jag är osäker på vilka material som går att använda då detta golv må klara vatten, frost och alla väder som finns i Svenska...
 2. Spackla nya badrumsväggar

  Det blir stambyte hos mig.Jag valde större kakelplattor 25x40 Vid stambyte rivs gamla gipsväggar o skall byggas nya. Måste man spackla nya väggar till mina plattor?
 3. Ikeas vvs och kranar

  varför tillåter inte VVS-firmorna montering av Ikeas köks & badrumsblandare ? De säger de kan inte godkänna ”säker vatten” certifikatet (tror det heter så). Ikea får ju sälja dem och har en...

Visa alla frågor