Fredagshuset

Teknisk lyx vid havet i Göteborg

Arkitektritad lyx på  Brottkärr-Brända Berget Göteborg

Arkitektritad lyx på Brottkärr-Brända Berget Göteborg Foto: P.O. Fastighetsbyrå

I Göteborg finns just nu ett coolt hus till salu med hög vill-ha-faktor. För vem vill inte bo i ett stort arkitektritat hus vid havet utrustat med all tänkbar lyx? Men smakar det så kostar det.

Den här veckan blev ett hus till salu vid havet i Göteborg; ett hus som tar avstamp i modern arkitektur och är fyllt med lyx - inte minst teknisk sådan. På Brända Berget 19 B i Brottkärr finns till exempel både ett trådlöst multirumsystem för musik, värmeslingor i entrétrappan och ett övervaknings- och låssystem med fjärrstyrning.

baksidan av huset

En hänförande utsikt. Foto: P.O. Fastightesbyrå

- Du kan till exempel sitta i köket och se vem som ringer på dörren via din surfplatta, säger mäklare Peder Olausson som driver P.O. Fastighetsbyrå.

Totalt finns det 9 rum och kök fördelade på 324 kvadratmeter, 2 plan med källare. På entréplanet hittar du sociala ytor så som kök, matsal och vardagsrum. En våning upp finns de privata delarna så som sovrum och badrum.

Utsikt från köket

En hänförande utsikt. Foto: P.O. Fastightesbyrå

Det är alltså ett intelligent hus med hög säkerhet;  fjärrstyrning av lås för entrédörr med kamera, till larmet finns det kamera på framsida balkong, baksida terrass, trapp mellanvåning och trapp övervåning.

intelligent hus

Huset är intelligent. Foto: P.O. Fastighetsbyrå

Med kamerasystemet kan huset övervakas från IPad dygnet runt. Ljudsystemet från Sonos kan styras med fjärrkontroll eller telefon.

badrum

Badrum med hänförande utsikt. Foto. P.O. Fastighetsförmedling

Alla högtalare är integrerade i taket. Du kan ställa in och lyssna på olika musik i olika rum.

kök med rundade skåp

Köket har rundade köksluckor, som börjar komma allt mer. Foto: P.O. Fastighetsbyrå

I huset finns även ett gym och en biosalong.

biorum

Biorum. Foto: P.O. Fastighetsförmedling

Byggnadens skal består av putsad energibetong. Driftkostnaden inklusive el-förbrukning är uppmätt till 19 000 kWh per år och energiprestandan mäter 18,05 kWh/m². Huset värms upp med bergvärme.

utsikt när du badar

Maffig utsikt när du badar. Foto: P.O. Fastighetsförmedling

Utgångspriset är satt till 19 750 000 kronor. Läs mer hos P.O. Fastighetsbyrå.