Fredagshuset, Arkitektur

Bo som Fred Flinta

Vill du uppleva hur det är att bo som familjen Flinta?

Bo som Fred Flinta

Många minns nog nostalgiskt den tecknade tv-serien om stenåldersfamiljen Flinta, men det är nog inte lika många som är beredda att ta sin nostalgi till den nivån att de bygger ett Flintstoneshus - det gjorde dock Dick och Kari Clark i USA. Huset är till salu och vi passar på att ta en titt på hur det ser ut på insidan.

Fred Flinta kök

Köket.

Fred Flinta sovrum

Sovrummet.

Huset är, som du förmodligen förstått, ett stenhus. Även golven är av sten, dock finns det mattor på vissa av dem. Totalt innehåller huset ett kök, två badrum, ett vardagsrum och ett sovrum.

I vardagsrummet, som har stora fönster som vetter mot havet, finns en öppen spis, och en liknande öppen spis hittar du även i sovrummet. I övrigt värms huset upp av en luftvärmepump. 

Fred Flinta-huset
Fred Flinta vardagsrum

Vardagsrummet.

Utsikten är överlag slående eftersom huset ligger ganska högt placerat, och är omgivet av natur. Utöver formgivningen är det förmodligen just läget som trissar upp priset. Men därmed inte sagt att det är lättsålt. Huset har fått två rejäla prissänkningar och ligger nu ute för cirka 19 miljoner kronor. Känner du dig sugen är det Malibu du måste åka till för att få gå på visning.