Fick hela källargolvet fullt av villaolja

Huset uppvärmning sker via elpanna men trots det har någon pumpat villaolja i en trasig tank, olja som nu fyllt hela källargolvet.

En familj i Kristinehamn fick en otrevlig överraskning när deras hyresgäst som hyr deras hus i Storfors ringde och berättade att det luktade underligt i huset. Denne hade precis kommit hem från en längre resa. Det visade sig vara ett en centimeter tjockt lager villaolja som spridit ut sig över hela källargolvet, detta trots att huset sedan 2006 värms upp av elpanna.

Troligtvis har det skett en felleverans, skriver Nwt.se - något företag har pumpat in olja i en trasig tank. Men varken företag i närområdet, eller familjens försäkringsbolag, vill kännas vid skadan.

Förutom olja på källargolvet har det även runnit ner olja i golvbrunnen. Det krävs en total sanering för att huset ska bli beboeligt igen men enligt försäkringsbolaget är det företagets ansvarsförsäkring som ska täcka skadan och eftersom ingen varken hört eller sett någonting kan familjen inte ställa något företag till svars. Samtliga oljeföretag de ringt runt till säger att de inte känner till felleveransen. Polisen har i sin tur lagt ner ärendet.

Familjen hoppas nu få in tips på vem som kan ha pumpat in oljan i deras trasiga tank. Skadan skedde någon gång under april-maj.