Nya fall i Svarta listan

Flera hantverkare ligger på vår Svarta lista pga att de inte har kompenserat kunden efter ARN:s rekommendation. Hantverkaren på bilden är dock inte en av dem.

Flera hantverkare ligger på vår Svarta lista pga att de inte har kompenserat kunden efter ARN:s rekommendation. Hantverkaren på bilden är dock inte en av dem. Foto: Annelie Hultberg

Nu har vi uppdaterat vår Svarta lista över företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut med nya fall fram till och med mars 2022.

På Byggahus.ses Svarta lista hamnar företagen som inte har följt Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och ersatt kunden - trots att man man blivit uppmanad och påmind om att göra så.

Nu har vi uppdaterat listan med de senaste ärendena från september 2021 och fram till mars 2022, totalt mer än 500 stycken.

73 av dessa nya fall är företag inom kategorin Bostad - alltifrån leverantörer av spabad och fönster till Bygghemma och Sparmax.

Lomma trädgård och Fönstervision sticker ut

Däribland finns tre nya ärenden med Lomma Trädgård, ett företag som nyligen varit i hetluften då det blivit övertaget och förvandlat till blufföretag.

Läs mer: Blufföretagen som bröderna Fakhro lurar kunder med

Ett annat företag som sticker ut är Fönstervision AB i Sollentuna, med tre nya ärenden även de.

Sök i vår Svarta lista och se om företaget du funderar på att anlita finns med, eller sök på din region eller ort och se vilka fula fiskar som finns i närheten av där du bor.

När en konsument hamnar i tvist med ett företag så har man möjligheten att få ärendet prövat hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Erfarna jurister fattar beslut i ärendet efter att ha tagit del av både konsumentens och näringsidkarens sida av saken.

ARN:s beslut är dock endast en rekommendation för hur tvisten bör lösas, inte tvingande. Enligt en uppföljning ARN gjorde 2020 visar det sig att företagen följer besluten i 76% av fallen. De företag som ligger på Byggahus.se*s Svarta lista tillhör alltså de 24% som inte har följt ARN:s beslut.

Klicka här för att komma till Svarta listan