Kök

Hus och inredning i Handmaid’s Tale

Har du sett the Handmaid’s Tale på HBO? Det är en skrämmande dramaserie där en del av USA har tagits över av en fundamentalistisk regim som har gjort kvinnor till statlig egendom, efter miljökatastrofer och sjunkande födelsetal. Flertalet scener  utspelar sig i paret Waterfords hus, där huvudrollsinnehavaren Offred tjänar som Handmaid. 

The Handmaid's Tale

Paret Waterfords hus i tv-serien The Handmaid's Tale. Foto: Alla bilder är skärmdumpar från programmet.

Det är tryckt stämning och otäcka saker händer i det huset, men det sker med riktigt läcker inredning i bakgrunden. De fundamentalistiska männen som har tagit över må vara medeltida i sin kvinnosyn, men husets inredning är riktigt läcker.

Garage

Garagets tak har samma färger som köket i boningshuset. Allt matchar och går igen - rött tegel, färgen blågrön och svart järn.

Huset är byggt på 1890-talet i rött tegel och ligger i verkligheten i Hamilton, Ontario i Kanada. Fönstren är smäckra, svartmålade. Det passar väldigt bra sedan till alla järnräcken vid terrasser och trappor runt huset. 

The Handmaid's Tale

En av få scener där det vackra köket är upplyst, oftast filmar man i dunkel.

Delar av väggarna i köket är också rött tegel. Till det har man en blå/grön färg på luckorna som passar väldigt bra. Bänkskivan av vit sten. Fläktkåpan av koppar.

Industrifönster

Mellan köket och matplatsen finns ett fönsterparti av industrifönster.

Det svarta smäckra tar man sedan upp i inredningen på insidan av huset. Där finns en vägg med industrifönster och en dörr mellan kök och matplats. På golvet ligger ekplank.

The Handmaid's Tale

En översiktsbild av köket. Ett maffigt träbord med vit stenskiva fungerar som en köksö.

Industrifönster Handmaids Tale

Offred sitter vid matplatsen. Vid matbordet står engelska Windsor-stolar.

The Handmaid's Tale

Inredningen kompletteras av massor av växter överallt.

The Handmaid's Tale

Matplatsen igen och ytterligare fina fönster.

The Handmaid's Tale

Fin utbyggnad i glas.

Fixa stilen

Vi plockade ihop ett gäng saker för dig som vill fixa stilen från Handmaid's Tale.

Saker på bilden ovan som fixar stilen i the Handmaid's Tale: 1. Kökslucka Kvänum Dalby Hav. 2. Plankgolv av ek, 479 kr/m2 Bauhaus. 3. Blandare Tapwell Classic 3495 kr. 4. Knopp Byggfabriken 530 kr/st.  5. Burk i koppar, H.Skjalm P  449 kr. 6. Gasspis Ilve K-line. 7. Stekpanna koppar Anders Petter 999 kr 8. Gryta koppar Cervera 1249 kr. 9. Industrifönster Karlsson & Dahl. 10. Buckingham Windsor karmstol 2195 kr Ekeby Möbler. 11. Bord i återvunnen teak 7800 kr Qvesarum. 12. Ljuskrona mässing 1900-tal, Auctionet.

Kök Dalby Hav

Köket Dalby Hav är det kök vi hittar som har mest Handmaid's Tale-stil.