Inredning

Besök på möbelmässan

Byggahus inredningsarkitekt Christel Månsson direktrapporterar från Stockholm Furniture Fair 2012. Mässan pågår mellan 7-11 februari.

Det är ett "mellanår" i år. Med detta menar jag att det inte verkar vara så mycket väldigt nya idéer utan variationer på det som funnits tidigare. Men några fina nya tankar snappade jag dock upp och de kommer här!

Furu på väggar och golv

Furu är ett material man ser mer och mer, fast i ljus ren ton som här i Rumblers monter. Snyggt, hör jag förvånat mig själv säga. Hmmmm, det var skumt! Jag som avskydde det efter uppväxten i gillestugor.

Förvaringsmöbel

Förvaring som är fiffig och effektiv ser man också här och var, här från Bisley.

Mattor i olika färger

Textil och mattor är något som blir mer och mer viktigt i inredningen efter all minimalism. Det här var Ogeborgs monter.

Fåtöljgrupper från Sits

Fåtöljgrupper från Sits med olika färger och former. Jag tycker att det kan bilda ett levande vardagsrum att tänka så.

Soffa från Sits

Varför inte ha flera olika tyger och färger i samma soffa som hos Sits? En lösning för de som har svårt att bestämma sig vilken färg de ska ha på sin nya soffa.

Furuväggar

Furu och klara färger hos Nola.

Högtalarpallar

Högtalarpallar från Qbenadesign.

Betongfåtölj

Betongfåtölj från Home structures.

Småbord

Småbord som är en tydlig trend i hos många möbelproducenter. Då ska man ha 3-4 småbord i olika höjder till soffan. Dessa är från Blå Station.

David Designs monter

David Designs monter.

Modern snickarglädje

Modern snickarglädje består av finaste hantverkskunnighet och finstilta former.

Lampor

Lampor och belysning är en avdelning som utvecklas mycket och det blir roligare och bättre hela tiden. Vad det behövs i vårt mörka lilla land! Tack och hej för i år, Christel