Byggahus.se

Tapet i sovrum

Besvarad 19 mar 2009 av Christel Mansson

 1. Hej!
  Vi ska just tapetsera i vårt sovrum. Rummet är hanska fyrkantigt och där huvudgaveln på sängen ska stå är det snedtak så endast en del av väggen kommer att synas ovanför gaveln. Mittemot sängen blir det en garderobsvägg m ekfärgade dörrar där vi funderar på att ev tapetsera runt dörrarna. På ena sidan av rummet är det ett fönster och på andra sidan är dörren där man kommer in samt en murstock. Inte så mycket hel vägg alltså. Tilläggas kan att det är lågt i tak (ca 2 m). Har funderat på en fondvägg där huvudgaveln är och sedan en mer neutral tapet i övrigt. Fastnade för duros tapet Pergola i vitt, men tänker att det skulle vara fint med någon mer färgad tapet. Sängen går i vitt och ek, även sängbord. På golvet blir det eklaminat. Taket är vitt. Det tråkiga är att det blir så lite vägg där fonden är tänkt. Har du några tips på tapeter? Färger?
   
 2. Svar

 3. Till de material och färger ni nämner tycker jag det är fint med en svalare nyans av t ex blågrå, eller gröngrå. Väldigt ljusa, luftiga nyanser talar jag om nu.
  Detta på fondväggen bakom gaveln, eller varför inte på en av sidoväggarna?

  Mvh,
  Christel Månsson
   
  Christel Mansson

  Christel Mansson

  Inredningsarkitekt

De senast besvarade frågorna

 1. Kök och hall vilken golvtyp?

  Vilken golvtyp rekommenderar ni för hall och kök med tanke på vattenspill och tappade tunga föremål av gjutjärn till exempel?
 2. Industigolv (polyuretan) i privat hus?

 3. Var hittar jag tavellistkrokar?

  Vi har ett nybyggt hus med tavellist/skugglist ett par cm under taklisten. den är tydligen avsedd för att hänga krokar för tavlor i. Mitt problem är att jag int hitta tillräckligt stora...

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer