Hästhage och allergisk granne leder till grannfejd

Travtränaren Hanna Olofsson i grannfejd över att hästar står för nära tomtgränsen.

Hanna Olofsson, travtränaren, har under flera år varit i en rättslig konflikt med sin granne om deras tomtgräns, skriver Aftonbladet. Hennes hästar står nära grannens hem som ligger vid tomtgränsen, något som är problematiskt för grannen då han menar att det påverkar hans allergi. Hanna har överklagat förlägganden under flera års tid och därför har ärendet inte vunnit laga kraft ännu. 

– Det är en jävla soppa. Klart jag är orolig då det hotar min verksamhet, säger Hanna till Trav365.

– När jag var på kommunens Miljö- och byggnämnd så undrade en av tjänstemännen varför jag inte bara flyttar på hagarna. Men rent ekonomiskt och praktiskt är det inte så lätt. Jag kanske då måste säga upp en medarbetare och dennes levebröd. Det är trots allt en jordbruksfastighet i en hästkommun.

När Hanna får frågan om hon har någon förståelse för hennes granne svarar hon: 

– Jag förstår om du är allergisk, vilket vi inte kan veta helt säkert, och inte vill bo nära hästar, det kan jag absolut ha respekt för. Min gård ligger närmast honom. Jag har pratat med honom, vi har också haft möte på kommunen. Vi är inte osams, jag är svår att vara osams med, vi pratade bara lugnt och fint. Jag sa att det är inte bara att flytta, att jag inte behöver använda den hagen så mycket om jag inte måste. Men så länge det finns ett behov, då gör jag det.