Byggahus.se

Vi tävlar ut skaftdammsugarna från testet!

 1. Marlen Eskilsson
  Administrator · Skåne · 6 628 inlägg

  Marlen Eskilsson

  Administrator
  Vi har testat 6 st bra skaftdammsugare och nu tänkte jag att vi tävlar ut dem bland er så att ni får testa vidare dem där hemma.

  testade_skaftdammsugare_tavling.jpg

  Den här gången förbinder sig den som vinner en skaftdammsugare att rapportera in till oss senast 2022-03-31 hur skaftdammsugaren fungerar. Omdömet ska formuleras i 50 ord i ett mail till marlen@byggahus.se. Omdömet kommer att publiceras i artikeln.

  Så här tävlar du:
  1. Berätta var du ska använda skaftdammsugaren om du vinner.
  2. Motivera varför just du är lämplig att testa vidare en skaftdammsugare.
  3. Posta dina svar här i tråden.

  Vi tävlar alltså ut de här skaftdammsugarna:

  Samsung Jet 75
  Dyson V8 Absolute +
  Bosch BSS81POW
  Philips XC8349
  Xiaomi G10
  Ryobi R18SV7-0

  Läs testet här: https://www.byggahus.se/test-skaftdammsugare-basta-skaftdammsugare-bast-i-test

  Vinnaren utses på måndag den 29 november.

  OBS!!! Vi bortser från ditt tävlingsbidrag om du inte har fyllt i din profil med fullständiga namn- och adressuppgifter inkl. telefonnr för sms-avisering.

  Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
   
 2. A
  Medlem · Västra Götaland · 2 624 inlägg

  Anders_Nilsson

  Medlem
  1 Berätta var du ska använda skaftdammsugaren om du vinner.

  I mitt hem, ett hus på 2 plan och 190 kvm samt dubbelgarage och vedbod.

  2 Motivera varför just du är lämplig att testa vidare en skaftdammsugare.

  Har ett stort hus där varje sladdlös dammsugare får slut på batteri och måste köras på gränsen av sin kapacitet. Huset är gammalt och har ojämna golv med trösklar så borstmunstycket får bekänna färg. Vi gillar att laga mat och spiller en hel del och vår son älskar att springa in ned skor från trädgården så golven måste dammsugas varje dag. Räcker inte denna brutala testmiljö har jag även en källare med golv av rå betong samt ett dubbelgarage.
   
 3. M
  Renoverare · Leksand · 15 inlägg

  M bygg

  Renoverare
  Hurra! Detta skulle vara en dröm att vinna!
  1. Jag kommer använda den ofta i vårat trapphus. Med 1,5 plan och källare och öppet mellan trappstegen är detta husets centra för damsamlingar, mer ju längre ner man kommer.
  2. Jag vill testa vidare i just denna trappa. Att slippa konka gamla tung-damsugaren i trappen vore en dröm, och att kunna sätta skaftdamsugare i källaren på väggen där allt damm slutligen hamnar vore ett jättelyft för trivseln.
   
 4. tttomten
  Renoverare · 2 366 inlägg

  tttomten

  Renoverare
  Eftersom jag bor i ett souterränghus så finns det trapp och än så länge så måste jag hjälpa Lucy (robotdammsugaren) att dammsuga den. Att dra fram den vanliga dammsugaren blir nästan aldrig gjort då det ska kopplas ström o släpas runt på. Då hade en ’skaftis’ varit så enkelt att ta till. Skaftis kommer också att få bekänna färg på ryamattan som Lucy inte riktigt mäktar med.
  Det är jag som sköter all städning i huset, ja förutom Lucy då :oops: jag är en hejare på att städa men av naturen väldigt lat så jag vill underlätta så mycket som möjligt i vardagen.
   
  Redigerat
 5. LudvigC
  Renoverare · 18 inlägg

  LudvigC

  Renoverare
  Hade varit fantastiskt kul att få testa!
  1. Bor i ett stort hus på två våningar, vi får därför dra damsugaren upp och ner i trappan vilket blir tungt i längden.
  2. Denna kommer till hands då våran son slänger hälften av sin mat på golvet. Hade även varit väldigt smidigt att testa någon av dessa i trappan och slippa dra med sig en sladd!
   
 6. C
  Elektroniktokig · Linköping · 132 inlägg

  Cerb

  Elektroniktokig
  1. Hus i 1 plan + källare
  2. Vore perfekt för att göra vardagsstädningen smidigare. Med små barn och katt behöver man ofta (varje dag) ta fram dammsugaren för att städa mer lokalt för att hålla efter.
   
 7. L
  Medlem · Norrbotten · 10 inlägg

  Lucima

  Medlem
  Hej!

  nr 1 för att dammsuga runt fåglarnas bur.

  nr 2 För att dagligen slippa kånka fram den stora dammsugaren för att dammsuga runt undulaternas bur för dom skräpar väldigt mkt.
   
 8. S
  Medlem · 350 inlägg

  SvanteC

  Medlem
  1. Framförallt för att dammsuga trappen! Jag har renoverat den och har kvar gammal linoleum, vilket drar åt sig all smuts!
  2. Jag har bara robotdammsugare idag eftersom min gamla dammsugare gick sönder, en skaftdammsugare vore kanske optimalt detta läget!?
   
 9. Niklasloow
  Renoverare · Skåne · 545 inlägg

  Niklasloow

  Renoverare
  Hejsan,

  1. Jag och min sambo bor i ett stort hus på 190kvm + en större källare fördelat på tre våningar. Vi skulle använda en sådan dammsugare i vårt hem för att prova ersätta den tyngre sladd-dammsugare som inte är rolig att släpa runt i trapporna.

  2. Jag tror vi skulle kunna vara en prima testkandidat för att vi har ett större hus som hade verkligen stresstestar batterierna och möjligheten att ersätta en vanlig tung sladd-dammsugare. Vi har sedan även en son på snart ett år och katt som gör det hela extra utmanande för en dammsugare.
   
 10. imported_Benno
  Medlem · Korpilombolo · 1 858 inlägg

  imported_Benno

  Medlem
  1. Har inget behov av en sån hemma efrersom vi har centraldammsugare men den skulle kanske funka att suga upp hundhår i bilen? 2. Det ställer stora krav på en dammsugare att sanera bilen från hundhår. Kanske klarar en skaftdamnsugare inte detta?
   
 11. S
  Medlem · Västerbotten · 54 inlägg

  Steppen

  Medlem
  1. Främsta användningsområdet här skulle vara hall och intilliggande trapp som kräver daglig dammsugning pga sandningsgrus
  2. Äldsta barnet ansvarar för den delen av städningen och det vore kanon om han slapp bära tung dammsugare i trapp (eller måsta vänta på att nån av oss vuxna hjälper han).
   
 12. j.f.s
  Elektroniktokig · Dalarna · 575 inlägg

  j.f.s

  Elektroniktokig
  1. Vårt hus är i tre plan på 156kvm plus källaren så närmare 200kvm. Källaren är kombinerad boyta och hobbyrum. Städningen skulle bli på alla tre plan.

  2. Idag har vi en gammal tung dammsugare då vår förra brann upp. Denna var en extra vi hade hemma. Jag tror vi skulle utgöra ett bra hushåll för test med barn från 6år upp till 18. Vi har varierande golv med trä, plastmatta, betonggolv och laminat. Vi har dessutom en liten rackare till hund. Källarplanet är kombinerad boyta samt ett hobbyrum där det förekommer en mindre del sågspån tex. Varierat underlag och skräp finns att finna med andra ord. :)
   
 13. tveksamt
  Husägare · Uppsala · 1 424 inlägg

  tveksamt

  Husägare
  1. Om jag vinner kommer den användas ca 47000 gånger om dagen runt/under stolen i köket där vår 3-åring äter. Dessutom har de som byggde vårt hus misslyckats i bemärkelsen att entren är typ mitt i huset, det betyder att det är sand/grus/skräp på golvet överallt, jämt!

  2. Vi har ett väldigt duktigt barn, han kan redan läsa och skriva. Han kan dessutom smula när han dricker mjölk, så det finns mycket att dammsuga.
   
 14. S
  Medlem · 41 inlägg

  Spopas

  Medlem
  Vi skulle använda den i vårt hus, 1 och 1/2 plan med källare.


  Det är gott om ytor och trapport att testa på hemma hos mig. Katt i huset och mycket reoverign samt barnvagn som rullar in ger mycket smuts.
  Räcker inte det som testyta vet jag att mina föräldrar funderar på en skaftdammsugare också men velar om det är rätt för dem. Då skulle de kunna få låna och då har vi ett till 1 1/2 plan plus källare på över 300m² till att testa i.
   
 15. P
  Medlem · 7 735 inlägg

  pmd

  Medlem
  1. Berätta var du ska använda skaftdammsugaren om du vinner.

  I ett hus som är 150-250 år gammal, men tillbyggt och moderniserat för cirka 30 år sen. Ett plan men ett mycket långt plan. Bra att ha flera dammsugare alltså.

  2. Motivera varför just du är lämplig att testa vidare en skaftdammsugare.

  Vi har hundar. Det räcker kanske som motivering, men jag lägger till att den här årstiden kallas hos oss för "the mud season". En mycket tuff testmiljö, speciellt när lersäsongen sammanfaller med hundhårfällningen. Som just nu.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.