Byggahus.se

Vattenskada

 1. Magnus bååth
  Medlem Nivå 2
  Vattenskada

  Mina avloppsrör gick sönder så jag fick ha en avfuktare i vardagsrummet i en hel månad.
  Det finns mycket skit under golvet från 50 talet. Och när det blev färdigt så blev det jätte bra.

  Ni som har erfarenhet av detta tror ni att det är värt att göra så i alla rum eller räcker det med att byta utsiktet?
   
 2. ricebridge
  Husägare · Nivå 15
  Förstår inte riktigt vad du menar?
   
  • Laddar…
 3. T
  Medlem · Nivå 11
  Om du menar ifall du behöver riva ut hela bjälklaget i resterande rum om du vill lägga nya golv så, nej det behövs inte. Kan va bra och ta bort de gamla golvet innan du lägger nytt. Rätt vanligt i äldre hus att man la ner rester från bygget under golven.
   
 4. Magnus bååth
  Medlem Nivå 2
  Tack. Ja det var det svaret jag var ute efter. Min nästa fråga handlar om mitt 50 tals kök och rummet bredvid. Jag vill renovera köket och slå ut väggen till nästa rum och göra köket större. Tittade på ritningar och såg att väggen inte fanns där när huset byggdes. Köket känns onormalt litet.
   
 5. B
  Medlem · Nivå 22
  50-talskök var ofta små eftersom det var tänkt att det bara är en person som lagar mat etc. i köket och matbordet behövde inte vara större än att precis 4 personer fick plats, t.ex. ett bord på 60 x 120 cm. Så som jag tolkar fotona är det inte onormalt litet. Men visst kan någon vid ett senare tillfälle satt upp en vägg för att få t.ex. ett sovrum till.

  Vad är frågan?
   
 6. Jonas ”Snabbe” Andersson
  Husägare · Nivå 9
  Släng inte ditt gamla kök, speciellt inte luckorna, dom kan du sälja. Det finns en ganska stor efterfrågan på 50/60-tals köksluckor. Försök plocka ner stommarna hela så kan du delfinansiera ditt nya kök med det gamla.
   
 7. Magnus bååth
  Medlem Nivå 2
  Jag bara funderar på att renovera, men ja minns en granne förra året som fyllde säkert 100 påsar med makadam och cement. Man måste nog vara erfaren handverkare för att det ska bli bra. Dessutom om jag ska göra köket större så kommer rivning av väggen kräva mycket arbete.
  Ok jag ska inte slänga luckorna om jag ska re
   
 8. Magnus bååth
  Medlem Nivå 2
  Tack för feedbacken. Ska hitta ett mindre bord som inte tar så mycket plats i köket och en renovering behövs inte. Kanske lite målning på väggarna och skåpdörrar så köket får en uppfräschning.
   
  • Laddar…