Byggahus.se
Min svärmor äger fastigheten på Hagaströmsvägen 64. De tre fastigheterna på bilden delar vattenslutningen från Gästrike Vatten men de har enskilda vattenmätare. Enl. uppgift från Lantmäteriet finns ett avtalsservitut på hennes fastighet men det framgår inte vad den avser mer specifikt.

Nu har ägaren till Flädervägen 2 fått ett brev från Gästrike Vatten ”Det har upptäckts att ni på er fastighet har ett vattenläckage som behöver åtgärdas” Som fastighetsägare är ni skyldig att åtgärda läckan. Ingen av de andra två fastigheterna har fått något brev. Nu har Flädervägen 2 tagit in offerter och vill att de övriga fastighetsägarna ska dela på kostnaden.

Vad gäller i ett fall som detta? Om läckaget visar sig vara mellan förgreningen och vattenmätaren på resp. fastighet så bör ju denne stå för kostnaden. Om läckan ligger på den gemensamma delen men inom fastighet Flädervägen 2 så bör den delas på alla tre. Men vem bekostar felsökningen? Det är ju bara Flädervägen 2 som fått föreläggandet. Avstängning kommer att ske om inte läckaget är åtgärdat är inom 5 veckor, kostnaden för avstängningen 2500 kr, kommer att debiteras Flädervägen 2.
Åsikter och kloka råd mottages tacksamt
Karta över tre fastigheter med angivna adresser och en markerad vattenanslutning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.