Byggahus.se

Väderstation med Wi-Fi

 1. B
  Medlem Nivå 2
  Jag är på jakt efter en väderstation som man kan läsa av från datorn via Wi-Fi så att man inte behöver hålla på och flytta data med usbsticka. Finns det väderstationer med Wi-Fi?
   
 2. B
  Medlem Nivå 2
  Ingen som vet om det finns väderstation med wi-fi?

  Sent from my HTC Desire using Tapatalk
   
 3. A
  Medlem Nivå 3
 4. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
 5. E
  Medlem Nivå 10
  Ja, eller en helt vanlig trådlös väderstation som skickar data på 433Mhz (d.v.s. de flesta trådlösa). Sedan skaffar man en Tellstick DUO eller Tellstick Net som kan läsa av dessa värden.
   
 6. B
  Medlem Nivå 2
 7. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  d^_^b
   
 8. B
  Medlem Nivå 2
  Låter ju helt klart intressant, men är det inte svårt att tolka signalerna som kommer flygande i luften? Det är väl inte "17grader" som kommer flygande utan något totalt oigenkännbart digitalt värde i någon form... Är det någon som förstår hur jag menar.?
   
  Redigerat 7 feb 2012 20:08
 9. hecke
  Verktygstokig Nivå 8
  Den "vanliga" trådlösa väderstationen jag har kan man koppla inneenheten till datorn med USB och föra över data för vidare postprocessing eller arkivering. Den jobbar över 433 MHz bandet. Se även nedanstående länk för mer data.
  Har läst på en del på olika forum om folk som har hackat dem så att de är kontinuerligt inkopplade till en dator som publicerar väderdata på en websida.

  http://www.kjell.com/sortiment/hus-...er/vaderstationer/tradlos-vaderstation-p48647
   
 10. E
  Medlem Nivå 10
  Nja... sensordatat brukar väl vara någon form av semikolon-separerad sträng (eller liknande). Sedan finns det mjukvara för att ta emot och "parse":a denna data. Det är alltså inte data i binärformat om det var det som oroade dig?

  Gå gärna in på http://www.telldus.se

  Där hittar du mer info ang. vilka produkter som stöds, hur det fungerar, vilken tredjepartsmjukvara som skulle passa dina behov, osv. De har även ett hyfsat forum om du har frågor ang. detaljerna.
   
 11. B
  Medlem Nivå 2
  Ser väldigt intressant ut. jag lyckades inte att lista ut vilka Väderstationer som var kompatibla så ja gfår ta och studera den sidan lite noggrannare när jag får tid.
   
 12. E
  Medlem Nivå 10
  Kompatibilitetslistan:
  http://www.telldus.se/products/compability

  Sensorna är inte många just nu, men å andra sidan är både Net och DUO ganska nya. Gissningsvis kommer det många fler inom kort.

  Sedan är det mycket möjligt att det redan finns stöd för många fler i tredjepartsmjukvara??
   
 13. B
  Medlem Nivå 2
  Jag hade ju tänkt att jag skulle kunna läsa av både temp, regn, vind osv....