Byggahus.se
  1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Vad blir det för mat?

  1. Storsockret
    Husägare · 319 inlägg
  2. Maria T
    Nöjd · Stockholm · 1 315 inlägg
    Mörk sylt, är det lingon eller annat?
    Jag har inga direkta preferenser vad gäller sylt så vill bara veta vad det är.
    Raggisarna och sidfläsket ser så gott ut så jag vill äta middag igen.
     
  3. Storsockret
    Husägare · 319 inlägg
    Rårörda lingon säger burken iaf :crysmile:
     
  4. FredrikR
    End of vacation.. · Dalarna · 13 361 inlägg

    FredrikRPremiumikon: Skruvdragare

    End of vacation..
    • Laddar…
  5. samlarpådetmesta
    Medlem · 573 inlägg
    När jag råkar bli utan hemmakokt lingonsylt så brukar jag kunna köpa felix rårörda, den är helt ok. Det jag funderar på är hur de kan kalla det rårörda då det är mer likt hemmagjord sylt... :thinking:
     
  6. D
    Medlem · Österbotten · 4 845 inlägg

    DennisCA

    Medlem
    Hade ingen lunch att ta med till jobbet så jag gjorde en burgare:
    [​IMG]

    Liite synd att behöva packa in den och sen värma upp den men ok de måste gå
    [​IMG]

    Håller också på och provar göra saltgurkor, jag vet inte riktigt vad dom kallas i sweden, bostongurka tror jag är gurksallad här. Detta är väl mjöksyrad gurka, ingen vinäger. McDonalds har otroligt goda gurkor, skulle köpa bara gurkorna där om det gick och skippa burgaren, och dom lär vara mjölksyrade, inte vinägerbaserade, så ska se om detta resulterar i nåt gott.

    [​IMG]
     
  7. Dalbotant
    Medlem · Dalsland · 2 966 inlägg

    Dalbotant

    Medlem
    @DennisCA
    Vinäger? Ättiksgurka kallas de flesta inlagda gurkorna i Sverige. Enklast i en 1-2-3-lag dvs 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. Samt salt, senapsfrö och dill om det är gurka. 1-2-3-lagen går att använda till allt möjligt inlagt om man vill.
     
    • Laddar…
  8. D
    Medlem · Österbotten · 4 845 inlägg

    DennisCA

    Medlem
    Det är det vanligaste i Finland också, i vardagstal här kallas dom saltgurkor eller kryddgurkor.

    Fast riktig saltgurka är nånting mera som det jag gör just nu, fermenterat och smaken kommer från möjlksyra, fast de kommersiella saltgurkorna man kan köpa här verkar läggas i vinäger efter dom fermenterat, vilket förmodligen ändrar smaken från det jag gör nu.
     
  9. ullberg
    Verktygstokig · Stockholm · 3 578 inlägg

    ullberg

    Verktygstokig
    Turen bland skärgårdskrogar fortsätter, detta blev dagens lunch på Ingmarsö

    Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
    9D57766F-6038-47E1-AC26-156B3A075560.jpeg


    Får ett bra betyg, och ännu bättre när man inser logistiken att få ut råvaror till en ö utan bilförbindelse (lokala matbutiken fick leverans till bryggan bredvid medans vi åt)

    /U
     
  10. I
    Hobbysnickare · Stockholm · 311 inlägg

    ivp

    Hobbysnickare
  11. P
    Renoverare · 2 737 inlägg
    Recept tack. Ser grymt gott ut (y)
     
  12. Storsockret
    Husägare · 319 inlägg
    Överlevde första veckan efter semestern, har gått utbildning hela veckan och certat idag så tog ut segern i förskott med lite oxfilé. Får väl äta nåt riktigt jäkla äckligt som kompensation om jag mot förmodan failade provet :thinking:

    Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
    04EAE7FB-4540-4F0F-8A31-FEB8ED14FB25.jpeg
     
  13. ullberg
    Verktygstokig · Stockholm · 3 578 inlägg

    ullberg

    Verktygstokig
  14. I
    Hobbysnickare · Stockholm · 311 inlägg

    ivp

    Hobbysnickare
    • Laddar…
  15. AndersMalmgren
    Renoverare · Stockholm · 13 606 inlägg
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.