Stora tråden om de mest onödiga maskiner du kan ha i trädgården.

10k läst  52 svar

 1. K
  Bannad Nivå 5
  Min lista är enl följande:

  1. Lövblåsen - Många ggr har jag sett folk stå på sina gräsmattor och blåsa runt löven ett par timmar medans det skulle gå på 30 min med räfsan få bort alla löv.

  2. Högtryckstvätten - Duger till stenplattor, men till trall så flisar den bara upp och till bilen är den lika med noll då man ändå måste fram med svamp för att då den ren. Tar mer tid att ta fram den än att använda klassisk slang.

  3.Kompostkvarnen - Bra om man tänkt kompostera, men rent tidsmässigt en katastrof. Har man beskärt träden går det mycket snabbare att bunta ihop kvistar och grenar och köra iväg än att stå en kvist i taget.
   
  Hasse C gillar
 2. J
  Medlem · Nivå 5
  De e ju de bästa när man tvättar... rätt inställd och rätt munstycke bara...
  Du ha inte sett på vattenmätaren när du tvättar bilen? trycktvätten sparar massor där.
   
  thomas33 gillar
 3. K
  Bannad Nivå 5
  Jodå men när det torkar är bilen fortfarande skitig och man måste dit med svampen. På en nytvättad bil så kan man nog blåsa bort lite pollen.
   
 4. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 14
  Tanken med kompostkvarnen är väl att man ska finfördela grenarna för att kunna köra i egen kompost. Inte skicka till tippen.
   
  ceicli och nissenhj gillar
 5. K
  Bannad Nivå 5
  Menade inte att köra fliset till tippen, utan tänkte mer tidsmässigt hur man blir av med grenarna.
   
 6. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 17
  1. Bästa jag köpt, blåser av infarten och uteplatsen från barr och skräp på några sekunder istället för att stå med borste i evigheter.

  2. Blåser av det värsta innan man börjar tvätta för att minmera reporna.

  3. Perfekt att flisa en del grenar för att få perfekt blandning av kompostmaterial.
   
 7. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 14
  De måste ju ändå flisas borta vid komposten ;)
   
 8. K
  Bannad Nivå 5
  Har lagt många timmar på att stå och flisa grenar vid komposten men i år buntade jag ihop dom och lastade in i bagaget och iväg till tippen. Efter det sålde jag kompostkvarnen på blocket. Gick mycket snabbare att bli av med grenarna genom att ta dom till tippen. Men ska säga att kompostjorden blir fantastisk med fliset, det kan jag inte neka till.
   
 9. K
  Bannad Nivå 5
  Det är nog bra med högtryck när man blåser barr och skräp på bilen.
   
 10. useless
  Självbyggare · Nivå 16
  Ja, då får man nytta av högtryckstvätten igen när man tvättar bilen.
   
 11. S
  Medlem Nivå 9
  Om ett tråkigt moment blir roligare med en maskin, så varför inte? Bättre gjort än ogjort.
   
  nissenhj gillar
 12. S
  Medlem Nivå 5
  Jo, men du har ju fått väck den grövsta skiten, så slipper du repa runt det i lacken i onödan med svampen sen.

  Till pollen tar du kompressorn, likaså till löven i gruset på uppfarten. ;-)
   
 13. K
  Bannad Nivå 5
  Nu är det inte en trädgårdsmaskin men kompressorn hade jag glömt, det är en rätt onödig maskin. Bättre att hyra när den väl behövs, annars tar den bara plats till man plockar fram den någon gång vartannat år.
   
 14. P
  Medlem · Nivå 12
  1. Lövblåsen - Fantastisk att samla ihop alla löv i en hög. Sen vänder man funktionen så den blir en dammsugare istället, som finfördelar löven som sedan läggs i papperssäckar för transport till återvinningscentralen. Vi har inte kompost längre eftersom den var en riktig kuvös för mördarsniglar.

  2. Högtryckstvätten - Ypperlig för terassen med terasstvätttillsatsen. Också utmärkt för att tvätta plasttaket på boden, båtbotten och bilen. För bilen behöver man först avfettning, högtrycksspolning, schamponering, avspolning med lågt tryck och sist avtorkning med sämskskinn. Självklart kan man inte få en ren bil av att bara spola av den...man putsar ju inte fönster med bara vatten heller.

  3. Kompostkvarnen - Även den perfekt för att minska ned volymen på skrymmande trädgårdsavfall. Har man 30 meter häck som ska klippas ned blir det väldigt många buntar som ska in i bakluckan. Med kompostkvarn blir det inte många säckar, säckar som inte skräpar ned i bilen.

  Så nej, jag håller inte med alls i att dessa maskiner är onödiga. Används de på rätt sätt är de mycket effektiva och arbetsbesparande.
   
  Redigerat 7 jun 2017 20:31
  martin43, Lazzeman och S_B_O gillar
 15. P
  Medlem · Nivå 12
  Kompressor använder jag flera gånger i veckan. Renblåsning är väl det enklaste, men jag kör också mycket hellre tryckluftsmaskiner än elektriska dito. Oscillerande slip, borrmaskin, kapmaskin, mutterknackare etc. Har man dessutom ett par skottkärror samt en pirra så får man ofta fylla luft i däcken eftersom de har en ovana att släppa ut den även om man byter slangar och däck. Sprutlackering har jag inte börjat med ännu, men det ska göras ett test att lacka om köksluckor...och funkar det bra så blir det mycket jobb för kompressorn.

  Det känns som att du och jag lever helt olika villaliv Kojak...
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: