Byggahus.se
Jag ska montera LED-downlights (konstantström) från Malmbergs utomhus fast skyddat under takfoten.
Takfoten består av tunna läkter med lite mellanrum så jag vill helst inte lägga tunna vita kablar löst där uppe som kommer synas nedifrån.

Jag tänker sätta drivern i elcentralen inomhus och köra lågspänningen i redan dragen FK från centralen och ut genom väggen. Denna FK slutar idag med att flexröret hänger ut nån meter på utsidan uppe i takfoten.
Lamporna levereras med Malmbergs lilla kopplingssystem enligt bilden. Lamporna sitter med 2 meters mellanrum på en linje vilket rimmar dåligt med "Malmbergs-systemet". Jag tänker därför klippa bort stickkontakten och göra egen koppling.

Vad skulle ni använt för kabel och ihopkopplingsmetod vid varje lampa? Det är ju seriekoppling det handlar om så helst ska en kabel gå obruten förbi också.

ledlampa.jpg
grenboxl.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Satte upp sådana i uterummet i somras, dock har jag isolerat tak, använde vanlig Lågspänningskabel (rkub) i elrör som jag löda och satte krympkabel över, lödning är nog överkurs funkar nog lika bra med en bra kabelskotång men krympslang över kopplingen är nog en bra ide så är det fuktskyddat.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.