Hej!
Vi är på gång med ett nybygge och nu undrar vi vad ni tycker är snyggast och bäst? Platt eller upphöjd köksö? Tack på förhand!
Vi är på gång med ett nybygge och nu undrar vi vad ni tycker är snyggast och bäst? Platt eller upphöjd köksö? Tack på förhand!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Beror ju på hur man tänkt sig användningen. Men fördelen med upphöjd är ju att det som står på den nedre delen inte syns från soffan. Nackdelen är att det krävs barstolar om man vill sitta där samt att det inte är arbetsvänlig höjd. Så som du möblerat på bilderna är upphöjd definitivt bättre, hade det varit tvärtom med matbordet och soffgruppen blir ju hela ön arbetsyta på ett annat sätt.
Tack för båda era svar och synpunkter!Tingis skrev:
Det är ritat i sketchup, och sedan renderat i ett tilläggsprogram som jag har glömt namnet på (sitter inte hemma just nu!). Men både sketchup och renderingsprogrammet är av gratisversioner
Finns det några fler som har lust att ge sin syn på saken? 
Jag är kanske mer praktisk än estetisk, men om man har en köksö i olika nivåer begränsar man ju användningen lite, även om det är mest symboliskt.... Man merkerar tydligt att på denna halvan lagar vi mat och på den andra äter vi.
Personligen föredrar jag köksöar i ett etage, eftersom jag tycker det känns som att hela ön hänger ihop m köket på ett bättre sätt då.
Personligen föredrar jag köksöar i ett etage, eftersom jag tycker det känns som att hela ön hänger ihop m köket på ett bättre sätt då.
Grundstött
· Halland
· 28 348 inlägg
En "köksö" med höjd ca 100 - 110 cm tycker jag är idealisk.
det ger lite bättre arbetshöjd för oss långa (185 - 190 cm) än den vanliga köksbänkshöjden 90 cm.
Men att dela in köksön i två höjder, en för personal och en för gäster, tycker jag inte passar i ett hem.
Har iofs själv ingen köksö, utan en "halvö"
Men där är ca 10 cm skillnad mellan diskbänkens och "kökshalvöns" höjd.
det ger lite bättre arbetshöjd för oss långa (185 - 190 cm) än den vanliga köksbänkshöjden 90 cm.
Men att dela in köksön i två höjder, en för personal och en för gäster, tycker jag inte passar i ett hem.
Har iofs själv ingen köksö, utan en "halvö"
Men där är ca 10 cm skillnad mellan diskbänkens och "kökshalvöns" höjd.
Vi gjorde en halvö i ett plan på 100cm höjd, dvs lite högre än resten av köket. Det är guld värt att ha en enda stor sammanhängande plan yta att röja runt på. Annars blir man alltid begränsad av en kant någonstans.
Vår köksö har samma höjd som övriga köket och vi är så nöjda med det. Nu binder den ihop köket med övriga rummet, vi kan använda den som buffé, det finns plats för sittplatser och den som sitter där kan språka med den som lagar mat. Med upphöjd del tappar man funktionen med en köksö kan jag tycka.
Oj tack för era svar! Det var väldigt många spridda skurar 
Helt klart förespråkare för samma höjd på hela - i bra arbetshöjd 92-94 cm. Såååå härligt att samsas runt hela ön o många som lagar mat. På en upphöjd bardisk ramlar tidningen ned, får inte plats
. Dessutom är de högre barstolarna jobbigare att klättra upp på.
Jag sällar mig till skaran som tycker att man ska hålla sig till en nivå. Då blir den mer användbar till bakning och matlagning, och lättare att hålla ren. Det finns ju även barstolar i två höjder (ofta), där den lägre är lagom till köksbänkshöjd.
Jag tror också att förslaget på 10cm förhöjning av hela ön är en bra ide, men se bara till att det passar alla i hushållet!
Jag tror också att förslaget på 10cm förhöjning av hela ön är en bra ide, men se bara till att det passar alla i hushållet!
Grundstött
· Halland
· 28 348 inlägg
Gillar lamporna på den sista bilden
Inte en massa trista spotlights.
Annars håller jag med de flesta här: En måttligt förhöjd arbetsbänk, som kan användas både som arbetsyta och matplats.
Och där man även kan stå upp vid intagandet av morgonkaffet och -smörgåsen, vilket känns bra för oss oroliga själar, som gärna vill gå omkring lite för att mjuka upp kroppen.
Men välj stolarna med omsorg! Antingen billiga, enkla, eller lite exklusivare, väl utvalda.
Barstolarna går ju inte att använda som extrastolar någon annan stans.
Inte en massa trista spotlights.
Annars håller jag med de flesta här: En måttligt förhöjd arbetsbänk, som kan användas både som arbetsyta och matplats.
Och där man även kan stå upp vid intagandet av morgonkaffet och -smörgåsen, vilket känns bra för oss oroliga själar, som gärna vill gå omkring lite för att mjuka upp kroppen.
Men välj stolarna med omsorg! Antingen billiga, enkla, eller lite exklusivare, väl utvalda.
Barstolarna går ju inte att använda som extrastolar någon annan stans.
Redigerat:
Produkter som diskuteras: "arbetsbänk"
Arbetsbord Master 600 Wolfcraft
Ergonomiskt bord för varje kroppshålling
1 999 kr inkl moms
Läs mer

