Byggahus.se

" Nya Blocket åsikter "

 1. Tokslut
  Medlem Nivå 13
  Med PCn kan man inte länge ändra bevakningar man skapat, bara radera. Så har man knåpat ihop en ordenlig "lista" så lär man kopiera den innan man raderar
   
 2. thomas33
  Renoverare · Nivå 15
  Blev mest skit i användarsnitt när Blocket förnyade sig.
  Går nu bara att söka på ETT område i länet man söker i. Förut kunde man kryssa i kommuner som var intressanta och enbart få upp dem. Jag brukade ta dem runt Halmstad och skippa Varberg och Kungsbacka, då det oftast är för långt för att köpa något. Nu får jag först leta i Falkenberg, sen Hylte och därefter Laholm, för att täcka området jag tidigare kunde se på en sökning.

  Söksidan "Annonser" uppdateras inte heller om man bara trycker på "Annonser" efter att ha varit från sidan ett tag eller inne på tex "Sparade". Jag har knappast något intresse att än en gång se en sida jag sett för flera timmar sedan. Nu får jag istället "Ladda om sidan" med sökmotorns panel!!!
   
 3. M
  Medlem · Nivå 11
  Denna tråden är den enda påminnelsen av att jag innan brukade använda blocket frekvent. Har sedan nya varianten introducerades helt övergått till tradera och (under protest) Facebook pga vad jag ser som bristande användarvänlig
   
 4. Frustrator
  Verktygstokig · Nivå 20
  Det är jag som överbelastat Halmstad med mina sökningar..
   
  • Laddar…
 5. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Lite av en slump råkade jag på blockets ekonomi m.m på merinfo.se
  https://www.merinfo.se/foretag/Blocket-AB-5566103429/2k1www5-gh3t/nyckeltal
  Då såg jag att de har tagit ut 789 miljoner i utdelning till aktieägarna, de två föregående åren 0kr, och för fyra år sedan betydligt blygsammare 130 miljoner.

  Då tänkte jag att det borde påverkat eget kapital rätt rejält , men nej ...
  Det egna kapitalet hade ökat, märkligt, var kom pengarna ifrån ..?

  Så jag började leta lite bland siffrorna, och märkte då, lite kul var det, att goodwill-värdet hade gått ner från 5,8 miljoner för 4 år sedan till 0kr förra året, vilket iofs säkert speglar fakta.

  Men en intäktspost, som jag fann lite märklig, förklarade delvis att det gick att ta ut nästan 800 miljoner utan att det påverkat balansräkningen var "Aktiverat arbete för egen räkning" på 35 miljoner.
  Men detta tycker jag verkar rätt märkligt. Den bokslutsposten brukar användas av företag som jobbar under en längre tid med något som inte ger vinst direkt, utan framtida vinst. Dvs utvecklingsjobb, då blir utgiften för arbetet bokfört som en intäkt och ger ett plus i balansräkningen, detta är ju för att vissa företag har ju produktutvecklingscykler som gör att företaget annars verkar vara på väg i konkurs, fram tills lanseringen av produkten.
  Men varför ha blocket detta?

  Men i övrigt var det främst "Fordringar hos koncern- och intresseföretag" som stod för plus på balansen, och varför det är så är jag inte rätt man att förstå.

  Men jag har ändock börjat lura på att de som driver/äger blocket har börjat planera någon slags exit.
  Att det nu dribblas med bokföringssiffror och utdelningar osv för att maximera uttaget, för att sen lämna blocket.

  Finns det folk här som är duktig på att analysera sånt här, som kan ge lite input?


  I övrigt går det inget bra för blocket på trustpilot, och väldigt många omdömen de senaste månaderna, varför verkar blocket inte bry sig?
  https://se.trustpilot.com/review/www.blocket.se
   
  Redigerat 17 mar 19:19
  • Laddar…
 6. M
  Senilingenjör · Nivå 7
  Blocket ägs av Schibsted och det är vad jag förstår en ren sedelpress så inte märkligt att de tar ut pengar ur rörelsen.
   
  • Laddar…
 7. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Fast nu har ju blockets årsbokslut verkat vara relativt lika år från (man ser naturligtvis långsamma trender, som ökad försäljning, ökat antal anställda osv), men nu på slutet händer det plötsligt andra saker.

  Jaja, jag har inte såpass koll att jag kan räkna ut något ifrån detta.
   
 8. C
  Medlem Nivå 3
  789 Mkr är föreslagen utdelning
  - 789 Mkr är föreslagen utdelning i vinstdispositionen, dvs att utdelningen har ännu inte skett och belastat eget kapital.
  - Godwillposten har uppkommit i samband med ett förvärv av ett annat bolag och har skrivits av över 5 år och restvärdet är nu noll.
  - Aktiverat arbete handlar troligtvis om utvecklingskostnader inom IT.
  - Fordringar på koncernbolag kan ha sitt ursprung i lite vad som helst egentligen t.ex. att Blocket lånat ut pengar till ett annat bolag i koncernen, levererat tjänster inom koncernen eller mottagit ett skattetekniskt koncernbidrag. Det är normalt inom en koncern och är ur koncernperpektivet en intern avräkning. Dessutom passar det ju bra att avräkna utdelningen mot den fordran.
   
 9. P
  Medlem · Nivå 14
  Jag måste bara få skriva av mig lite angående min senaste upplevelse av att annonsera på Blocket.

  Vi har två fåtöljer som vi inte använder och tänkte sälja så jag skrev an annons och lade in några bilder. Efter ett tag fick jag ett mail att annonsen inte var godkänd med den här anledningen:

  ------
  1. Sökord i annonsen: Det är inte tillåtet att använda sig av irrelevanta sökord i annonstexten eller jämföra sin vara med en annan vara genom att i annonsen skriva ut namnet på produkten man jämför med Anledningen till detta är att när du anger ett märke eller en vara som inte stämmer överens med den vara du säljer så får besökare upp din annons när de söker på det/de sökord du angett i annonsen, trots att det inte är den vara som du erbjuder i annonsen. Detta leder till irritation och anmälningar för din annons från köpare som är intresserade av produkten vars namn eller varumärke du använder. Ta bort sökorden och lägg in din annons på nytt, så kommer den att publiceras på nytt. Tack för att du hjälper oss att hålla användare av Blocket nöjda, något som i slutändan även gynnar din försäljning.

  2. "v70"

  -----

  Formuleringen i min text där ordet "V70" ingår var:

  "Fåtöljerna hämtas på plats och de får plats i bakluckan på en V70."

  WTF?!! :mad:

  Jag skrev då följande meddelande till Blockets kundtjänst:

  -----

  "Vad är det för trams ni håller på med när ni bedömer annonser? Min annons på ett par fåtöljer godkändes inte för att jag skrev att de går att frakta i en V70.

  Er förklaring är att "V70" är ett sökord som inte avser annonsen och att det kan vilseleda de som söker. Om man är så korkad att man söker efter bilar i kategorin "Möbler & heminredning, Soffa/fåtölj/soffmöbler" så kanske man får ta smällen att min annons kommer upp.

  Om ni är så känsliga för vilka ord som används så är det ju smått omöjligt att skriva en godkänd annons. Jag har skrivit att det är en spricka i vinylen...är det OK eller vilseleder det någon som söker efter vinylskivor? Jag har skrivit att en dragkedja saknar sin löpare...är det OK eller vilseleder jag någon som söker efter en bordsduk?

  Om denna bedömning gjorts av en algoritm måste ni vässa den. Om bedömningen gjorts av en utbildad medarbetare så kommer jag sluta använda Blocket och helt gå över till Facebook Marketplace."


  -----

  Svaret från kundtjänst tog ändå priset:

  -----

  "Hej,

  Tack för ditt mejl.

  Vi tillåter inte att man skriver ut sökord i annonstexten.

  Anledningen till detta är att när kunder söker på sajten efter en vara, som även stämmer överens med ett av dina sökord, så dyker din annons upp trots att annonsen inte innehåller den varan. Vi vill att det ska bli så enkelt som möjligt för kunder att hitta det de söker efter på sajten utan att få missvisande sökträffar.

  Självfallet får du skriva att du kan tänka dig byte i annonstexten och sedan komma överens med intressenten om vad du kan tänka dig att byta till i dialog med denne.

  Jag kan se att din annons är betald och ligger publicerad på sajten, så det ser kanon ut!

  Återkom om du har några fler frågor!

  Hälsningar,

  Maria
  Blockets Kundservice"


  -----

  WHAT THE ACTUAL F*CK?!!!!!!!!!

  Är de inte läskunniga på Blocket eller?! Varför börjar Maria yra om byte?! :mad: Nej, jag kommer nog följa flera andra i den här tråden och helt sluta annonsera på Blocket.

  (Förövrigt lyckades jag få annonsen godkänd genom att skriva: "Går in i en vanlig svensktillverkad kombibil" *face palm*)
   
 10. Ola C
  Youtubesnickare · Nivå 23
  Detta gyllene läge hade direkt triggat den trollnings-Tourettes jag lider av....:rolleyes:

  "Hej Maria, tack för ditt svar. Ja nu var det ju så att jag tänkte försöka byta fåtöljerna mot en Volvo V70, av den enkla anledningen att två fåtöljer av denna modell passar perfekt att frakta i just denna bil. Hur ska jag kunna utforma annonsen när jag inte får skriva ut bilmodellen?. Kan ni tänka er att godkänna alternativa stavningskombinationer, som ex V_7_0 eller VSjuttio eller varför inte Ve-sju-noll?
   
 11. P
  Medlem · Nivå 14
  Problemet är väl bara att det inte lär vara Maria som läser svaret. Nästa kundtjänstanställd lär ju vara lika pantad och kommer antagligen svara med i princip samma formulering som Maria gjorde, standardsvar modell "Goddag yxskaft".

  Någon länkade till Trustpilot tidigare i tråden...alltså, det är rent skrämmande att Blocket inte tar tills sig av vad folk skriver där. Fast så är det väl när man i det närmaste har monopol.
   
 12. Kim Gyllenhorn
  Medlem · Nivå 6
  Om Blocket hade haft någon vettig konkurrens så hade de ju gått omkull direkt. Men man vill ju sälja på plattformen där alla köpare finns. Facebook hade väl läget, men deras annonser är fan det konstigast jag har sett.
   
  • Laddar…
 13. useless
  Lök. · Nivå 25
  Ett antal bilhandlare försökte väl skapa en konkurrerande plattform för några år sen? Men tyvärr valde man ett helt obegripligt namn som ingen kommer ihåg, så det har inte slagit igenom.
   
 14. P
  Medlem · Nivå 14
  Det slog mig plötsligt..."Maria" skulle mycket väl kunna vara en robot. Det enda som skulle kunna tolkas som personligt formulerat av en människa i hennes svar är raden: "Jag kan se att din annons är betald och ligger publicerad på sajten, så det ser kanon ut!" men även det kan mycket väl vara skapat av en algoritm.

  Frågan är om detta inte kan vara (hela?) förklaringen till att folk är så missnöjda med Blockets nuvarande skepnad. Algoritmer styr hur sidan ser ut, vilka träffar man får upp via sökningar, givetvis vilken reklam som visas, ifall annonser godkänns eller inte och hur frågor från kunderna besvaras. Det skulle förklara varför mycket är helt obegripligt.

  Jag ska fan svara på "Marias" mail och fråga ifall hon är en robot!
   
 15. C
  Medlem · Nivå 18
  Precis, de läser rubriken och väljer sedan lämpligt standardsvar från listan, sen är det "case closed". :rofl:
  Skulle lätt kunna ersättas med ett litet script.