Byggahus.se

Nibe 1225 givararproblem

  1. F
    Medlem · Nivå 13
    Nu när det börjar bli kallt så märker man att det är nåt som strular.

    Får ingen värme alls fram till fördelaren. Efter en koll på panelen på pumpen konstaterades att jag har ett BÖRvärde på 22 grader men ett ÄRvärde på 40. Alltså nåt struligt med min innegivare (RG-20).

    Men displayen som visar rumstemp står och togglar/blinkar och visar även PANNA 84 (55). Alltså nåt ÄRvärde som den har fått för sig är 84. Det är det inte kan jag säga....

    Tappvatten funkar som det skall och den går inte på elpatron.

    Nu kopplade jag ut rumsgivaren och då tycker den istället att jag har 1,5 grad inne så nu mumlar den värme men det står fortfarande PANNA 84 grader. Jag hittar inte detta ”PANNA” i manualen och jag kan inte minnas att jag någonsin har sett det innan. Låter inte ens som om det hör hemma i en bergvärmepump.

    Hade blixtnedslag i början av Augusti som tog sönder en del. Är det rimligt att detta är relaterat till det?
     
  2. F
    Medlem · Nivå 13
  3. V
    Medlem · Nivå 6
    Spontant kämns det som åskan har förstört något kort i pumpen. Har du dessutom ingen givare som går till någon annan panna så ser det ju ut som om nåt är knas
     
  4. F
    Medlem · Nivå 13

    Ahh, du menar att PANNA också skulle vara en extern givare? Jag trodde det var nåt i värmepumpen.
     
  5. F
    Medlem · Nivå 13
    Nån som vet hur jag deaktiverar innegivaren? Har kopplat bort kablarna men den säger ändå att jag har en intemperatur samt ett inställt värde.