Byggahus.se

När man hyr in folk som ska göra jobbet!

 1. M
  Medlem · 24 inlägg
  Hej.
  En ganska enkel fråga egentligen, när man anlitar en målerifirma som ska fixa väggarna på en hel övervåning är inte det minsta man kan begära då ha att dem har med eget material för att täcka golv och dörrar osv? Och att de städar efter sig när jobbet är gjort? Eller är det normalt att man skitar ner hela golvet på övervåningen med spackel, färg och slipdamm och inte städar upp det när jobbet är färdigt?
   
 2. H
  Medlem · 955 inlägg
  Ja, det ska täckas och det ska städas. Det tar relativt lång tid att göra det ordentligt och vid fast pris kan det stå att det inte ingår, vilket en kan leda till billigare offert och fler uppdrag.
   
 3. M
  Medlem · 24 inlägg
  Det står inget i offerten om att det INTE ingår. Så jag räknar med att allt sånt självklart ingår när man väljer att utföra ett jobb. Ska dock tilläggas att dem inte täckt dörrar, lister osv så vi har fått målarfärg på så många ställen där det absolut inte ska vara färg, och på sånt vi inte ska byta ut/renovera. Är det under all kritik?
   
 4. F
  Medlem · 698 inlägg
  Lite bilder skulle inte skada för en bedömning!
  Normalt så täcker man och städar, om inte annat har avtalats. Sen finns det alltid nivåer på städning...
  Färg ska vara på ställen där kund beställt och inte på andra ställen, såklart!
   
 5. I
  Medlem · 284 inlägg
  Hej
  Jobbar som målare, låter som du fått tag på ngr riktiga toppmålare :thinking:
   
 6. R
  Medlem · 2 630 inlägg
  Och billiga. ;)
   
 7. R
  Medlem · 2 630 inlägg
  Självklart skall det städas om inget annat överenskommit. Och målarfläckar skall så klart tas bort.
   
  • Laddar…
 8. M
  Medlem · 24 inlägg
  Ja då bör ju du som jobbar med det veta vad som ingår i ett normalt arbete? Och preciserar man inte på fakturan vad man ska betala för? Inte bara arbetskostnad och en totalsumma? Material och en totalsumma? Osv....
   
 9. I
  Medlem · 284 inlägg
  Nu jobbar jag på mindre ort, men kunderna brukar ju oftast säga va dom vill ha gjort och sen gör jag det. Och givetvis så täcker vi allt som behövs och städar osv. De låter som dom slarvat,
  Ngr bilder?:)
   
 10. garvin
  Medlem · 378 inlägg
  Var dom målare?
   
  • Laddar…
 11. M
  Medlem · 24 inlägg
  Ja egen firma :)
   
  • Laddar…
 12. Jonatan79
  Medlem · 7 750 inlägg
  För sent nu men till nästa gång var övertydlig med allt, det som inte står i kontrakt har dom ingen skyldighet att utföra. Städa och försök se glad ut, välj en svensk firma nästa gång om denna inte var det...
   
 13. D
  Medlem · 970 inlägg
  hoppas du inte har betalat, och gör inte det förens jobbet är klart.
   
  • Laddar…
 14. N
  Medlem · 573 inlägg
  Uppenbarligen måste det täckas även om det inte avtalats. Annars förstör de ju huset. Så imbecill kan ingen människa vara att man sprutar målarfärg på det nyoljade plankgolvet i vardagsrummet man fått i uppdrag att måla väggarna i bara för att kunden inte sagt ”glöm inte täcka golvet”. Så här måste ju vara något missförstånd som inte framgår av ditt inlägg. Tex att hela övervåningen är i något sorts totalrenoveringstillstånd?

  Du betalar inte fakturan innan det är utrett. De får givetvis städa/ta bort färg och ordna alternativt betala för nya dörrar osv om de förstört dem bortom räddning. Såvida där nu inte ligger ett fundamentalt missförstånd i botten som du är medskyldig till.
   
  • Laddar…
 15. N
  Medlem · 98 inlägg
  Deponikostnad och större avfallshantering brukar specas i offert, att man inte förstör huset vid renovering ska dock vara underförstått, självklart.
   
  • Laddar…