Byggahus.se
  • Gilla
Anderscurl och 1 till
  • Laddar…
Ok, men måste rökgången uppåt vara nära lucka?
 
I teorin kan man göra den var som helst, men det finns ju fördelar med att den är enkelt åtkomlig... Ska man göra nån annan typ av matlagning kan det vara bra att kunna stänga till så att värmen inte smiter ut så snabbt....
 
  • Gilla
jesper_t
  • Laddar…
J jesper_t skrev:
Fin pizzaugn. Jag funderar på att bygga en i vårt planerade orangeri i kombination med en gammal kamin för uppvärmning. De ska dela skorsten med olika kanaler. Måste rökgången vara nära luckan, eller kan den vara längre bak i ”kupolen”?
Anledningen till att kanalen är utanför själva kupolen är för att inte all värme ska sticka ut genom skorsten. Är ingen expert på just eldningsverkan och rökgaser etc, men klart man kan placera skorsten vart som helst sålänge det blir drag. Men ju högre skorsten desto större drag, för mycket drag i en pizzaugn så kan det bli svårt att få värmen kvar i ugnen då man får elda till 300-400 grader.
Alltså kan ett spjäll vara bra om du ansluter till en högre skorsten 2m+

Lycka till med din pizzaugn!
 
  • Gilla
jesper_t och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.