Hur stor skillnad kan det vara mellan dessa, är den ena bättre än den andra?
Får man mer för pengarna om man betalar 137kr istället för 59kr?
https://www.kitchentime.se/p/essent...7Ekdg1b36O3T1cSrgxBoCNxAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
https://www.ikea.com/se/sv/p/aspekt-knivslip-svart-57145296/
Får man mer för pengarna om man betalar 137kr istället för 59kr?
https://www.kitchentime.se/p/essent...7Ekdg1b36O3T1cSrgxBoCNxAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
https://www.ikea.com/se/sv/p/aspekt-knivslip-svart-57145296/
Allt som ligger i en låda funkar dåligt hos mig
. Hade en fiskars i flera år som funka bra. Har med el oxå men det blir än mer sällan. Mest saxarna.
Köpte till slut en vulcanus som är tillräckligt snygg för att få stå framme och då blir det att jag skärper knivarna oftare.
Köpte till slut en vulcanus som är tillräckligt snygg för att få stå framme och då blir det att jag skärper knivarna oftare.
Har en lyxigare modell med två rullar med olika grovlek och en Tormek i förrådet. Vi använder Knivbrev.se för att få vassa knivar. Nu ligger ju dessa bara ”runt hörnet” så vi åker förbi och får slipning gjort medan vi väntar men det är värt det när fin-knivarna börjar bli slöa.A Andy78 skrev:
Sånna här knivslipar tenderar att göra ett dåligt jobb och dessutom slita onödigt på kniven. Ett tvåsidigt diamantbryne och avslutning på baksidan av något i porslin fungerar betydligt bättre.
Kan själv!
· Trelleborg
· 18 386 inlägg
Kan meddela att iaf förr fick du precis samma vara.A Andy78 skrev:
Vi har en köpt från IKEA, tog man bort lappen undertill står det fiskars i plasten.
Kan själv!
· Trelleborg
· 18 386 inlägg
Beror på vad alternativet är, är de att inte slipa knivarna alls så rekommenderar jag produkten 
Som nämnts så sliter de här makapärerna onödigt på kniven, och är dessutom begränsade till en vinkel och en grovlek.
För all eggslipning gäller att ha rätt vinkel och att lyckas hålla den vinkeln. Man behöver också ett tillräckligt grovt bryne, så att man någorlunda snabbt etablerar eggen. Sen är det bara att putsa upp till valfri "finhet" med andra brynen.
Det går att få tag på vettiga system som klarar allt detta för under 1000-lappen, där du dessutom kan variera vinklen. Här är ett riktigt bra från DMT. Använder det själv.
För all eggslipning gäller att ha rätt vinkel och att lyckas hålla den vinkeln. Man behöver också ett tillräckligt grovt bryne, så att man någorlunda snabbt etablerar eggen. Sen är det bara att putsa upp till valfri "finhet" med andra brynen.
Det går att få tag på vettiga system som klarar allt detta för under 1000-lappen, där du dessutom kan variera vinklen. Här är ett riktigt bra från DMT. Använder det själv.
Har du någon bra länk?Alltgår skrev:
Som nämnts så sliter de här makapärerna onödigt på kniven, och är dessutom begränsade till en vinkel och en grovlek.
För all eggslipning gäller att ha rätt vinkel och att lyckas hålla den vinkeln. Man behöver också ett tillräckligt grovt bryne, så att man någorlunda snabbt etablerar eggen. Sen är det bara att putsa upp till valfri "finhet" med andra brynen.
Det går att få tag på vettiga system som klarar allt detta för under 1000-lappen, där du dessutom kan variera vinklen. Här är ett riktigt bra från DMT. Använder det själv.
Om man inte är, eller vill bli, knivslipningsnörd så blir det avgjort bäst att börja med en skärpstav för att bättra skärpan på dem. Är knivarna i uselt skick så det inte räcker så lämna in dem på slipning, därefter kan du hålla ok skärpa för vardagsbruk på knivarna med skärpstaven så länge man inte misshandlar dem.



