Byggahus.se

Kan kommunen ändra detaljplan-tomt står som park

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Tack för svaret! Men innan denna process måste de gå med på att sälja tomten? I nuläget är den inte ens tull salu. Men det är något som de skulle behöva acceptera först innan man ansöker om planläggningen?
   
 2. useless
  Självbyggare · Nivå 23
  Man måste väl först ändra planen så att det finns någon tomt att sälja? Köp en lott i stället...
   
 3. B
  Allvetare · Nivå 14
  Tja, själv tycker jag att Lilljans-skogen i Stockholm vore en perfekt plätt att bygga ett eget hus på - men jag tror inte Stockholms Stad vill göra om detaljplanen och sälja en tomt...
   
 4. S
  Medlem Nivå 1
  Det beror kanske på situation osv..
   
 5. S
  Medlem Nivå 1

  Ja det förstår jag.. men man vill kanske veta innan om de skulle kunna tänka o sälja så man inte gör någon ändring i onödan menar jag. Hur menar du att en lott skulle kunna hjälpa mig här?
   
 6. useless
  Självbyggare · Nivå 23
  Jag menar att den här typen av detaljplanändring är lite av ett lotteri, så det är enklare och billigare att köpa en vanlig lott...

  Men, annars är väl nog det bästa att snacka ihop sig med nån handläggare på planavdelningen och politiker i nämnden så borde du iallafall få en indikation på om viljan verkar finnas att göra om det aktuella området till småhusfastigheter.
  Får du tveksamma svar där så är det nog inte lönt att gå vidare.
   
 7. L
  Medlem Nivå 6
  Vet inte riktigt vad detta tillför, men hade någon fått ok att bygga på de "parker" som fanns där jag växte upp så tror jag att man hade sett snett på dem... "varför snodde de den fina skogen" ...

  Det kanske är perfekt tomtmark, men alla grannar ser den som perfekt grönområde idag.
  (Om det nu handlar om en sk grön lunga i ett bostadsområde...?)

  Vill man? Är det värt det? Hur är läget liksom....
   
 8. S
  Medlem Nivå 1
  Jaa, just den här maken ser mer ut som en bortglömd plätt. Husen brevid kommer ifrån samma plätt så att säga..kommunen Styckade av dessa1975. Detaljlplanen är fortfarande från 1975. att bygga ett hus där blir som en fortsättning på bygatan med hus, så det är inget som kommer se skumt ut..och dessutom blir det mark som fortfarande kommer vara grön efter vårt hus då. vårt hus blir istället det sista huset på gatan så att säga. Marken är redan indelad i tre tomter också, vad jag kan se..Så kanske ser kommunen möjligheterna.. tänker att det kostar ju bara kommunen pengar att ha oanvänd mark..man kan ju alltid hoppas..
   
 9. S
  Medlem Nivå 1
  Ja måste undersöka chanserna iaf
   
 10. V
  Medlem · Nivå 9
  Sannolikheten att kommunen säljer marken och inleder en planprocess är nog liten. Men fråga! Det skall bli spännande att se hur det går.