Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. T

  Guide för att köpa tomt

  Tackar!
  Thomas' · jun '18 · 3 svar · 14,4k läst
  ·
 2. D

  Nybygge - Tomtgräns

  [citat] Du har en tämligen långtgående undersökningsplikt. Men höjd på platta säger ju inget om hur gränsen ska ordnas.
  Daniel 109 · 10d · 86 svar · 4,4k läst
  ·
 3. Stefan N

  Snigeldynamit?

  Jag försökte hyra bensin när jag borrade men alla hade slutat för dom strulade så mycket. När vi pratar tryckluft så är det modell släpvagn och inte nån hemmakompressor.
  Stefan N · 19d · 7 svar · 475 läst
 4. T

  Använda mäklare för avstyckning av tomt?

  Jag är rätt säker på att ett beviljat bygglov inte kan rivas upp av en granne som köpt huset bredvid EFTER att bygglovet beviljats. Det är ju en av sakerna man brukar säga att man ska kolla upp när man köper hus, om det finns bygglov hos grannar som kan ändra uppfattning om fastighetens värde för köparen. Men det finns folk som vet, jag gissar bara lite kvalificerat nu... ;)
  ToRy · 23d · 8 svar · 604 läst
 5. B

  Bygga i Borlänge/Falun, Dalarna

  Vi har planer på att bygga, men lyckas inte hitta några tomter via kommunen. Borlänge kommun erbjuder inte många tomter och Falun har inga på rätt plats just nu. Så vi undrar om någon har något bra tips eller vet någon som går i säljtankar. Alla tips mottages :)
  Backsell · 9 feb · 0 svar · 374 läst
 6. Fudge1

  Avstyckning eller klyva fastighet

  Hmm, har inte tänkt på att attefallaren kunde bli ett svartbygge... Verkar inte vara så lätt som jag trodde... Så länge jag och min bror lever är det inga problem. Men vi tänker ju förstås på våra efterlevande. En annan aspekt är att jag lägger ner mer pengar och arbete på "min" sida av tomten. Blir problem om min bror dör och hans efterlevande vill sälja. Om jag förstått det
  Fudge1 · 6 feb · 2 svar · 383 läst
 7. M

  Söker tomt utanför Mariestad och Lugnås

  Hej! Jag och sambon söker tomt för husbygge utanför Mariestad/Lugnås. Gärna bortanför Sjöängen mot Åsen. Är det någon som vet eller har en tomt att sälja? Alla tips är välkomna! Med vänliga hälsningar Malin Hillman & Magnus Henrysson
  malinhillman · 5 feb · 0 svar · 260 läst
 8. Hemmakatten

  Tomt och närhet till grannar - avstyckning kontra planering av nya områden

  Du får vända dig till kommunen och begära ut detaljplanen för ditt område. Många kommuner har lagt ut alla detaljplaner på sin hemsida.
  Hemmakatten · 1 feb · 3 svar · 389 läst
 9. H

  Snöskottning servitutsväg, vems ansvar?

  [citat] Sevitut betyder " Rätt till företräde" Den kan vara ,statlig, kommunal, samfälld väg, väg och vatten, telekommunikation, elkraft, ecc.ecc. Man måste undersöka hur den har kommit till och av vilken anledning. Mosning havnas
  havnas · 30 jan · 40 svar · 5,1k läst
 10. N

  Grannen vill bygga parkering från min infart.

  Hjälper det att pinga @Maria Hallberg? Med lite tur kanske TS får en e-post-notifikation?
  NoOne2k · 17 jan · 18 svar · 8,3k läst
 11. KnockOnWood

  Bygga garage mellan tomtgräns

  Det är inte så att även grannen skulle vilja ha ett garage? Så kanske ni kunde bygga ett tvåbilsgarage mitt på gränsen. Har du kanske en skiss/ritning över tomterna med befintliga byggnader?
  KnockOnWood · 5 jan · 2 svar · 662 läst
 12. KnockOnWood

  Lantbruksfastighet

  [citat] Du kan göra ett detaljplaneförslag själv, och lämna in för granskning och godkännande till kommunens avdelning som hanterar sådana frågor, samhällsbyggnadskontoret eller vad det kan heta. Men du behöver naturligtvis en kunnig konsult för att göra jobbet. Konsulten skall naturligtvis ha betalt för jobbet. Och sedan får du betala en planavgift till kommunen, men den blir lite
  KnockOnWood · dec '18 · 4 svar · 892 läst
 13. R

  Köpa liten tomt stockholm

  Så små är bara tomter för radhus. Du får nog lov att köpa ett helt kvarter med detaljplan för radhus för att komma ner i tomt på 100m2.
  Robert-san01 · dec '18 · 3 svar · 632 läst
 14. S

  Söker tomt Höllviken

  [citat] Bor själv där och det finns ganska många riktigt nedgångna sommarhus. Kanske kan vara läge att skriva brev till de som äger dem? Dock är nog möjligheten till fynd låg då de flesta vet vad en tomt är värd... Mitt råd är att kika på stadsbyggnadskontorets planer för de är ganska så stor skillnad på de olika områdena och vad du får bygga..bygghöjd är ett aber här
  Shiraz · nov '18 · 4 svar · 765 läst
 15. R

  Hur tänker lantmäteriet egentligen? Rösen som inte kan bli beständiga.

  Kan det i arles fall vara så att gränsen faktiskt går ute i vägarna, då kunde det ju vara lite olämpligt att sätta rör där?
  Ropa · nov '18 · 31 svar · 5,2k läst
 16. J

  När det inte blir som man tänkte sig...

  Bra buisness om man betalade kommunalt v/a för alla dessa på 70-talet. Kostade säkert max 5-10.000!
  johd01 · okt '18 · 1 svar · 1,1k läst
  ·
 17. Anna_H

  Hur tolkar man tomtkartan?

  [bild]
  Anna_H · okt '18 · 5 svar · 1,7k läst
  ·
 18. Fairlane

  Värdering av tomt

  Nu gissar jag lite, men jag tror på mäklare, men jag skulle verifiera det med banken först. Det kan tänkas att olika banker godkänner olika mäklare. Swedbank har ju en egen mäklarfirma så deras mäklares siffror verkar de godta per automatik.
  Fairlane · okt '18 · 1 svar · 617 läst
 19. J

  Ökade tomtpriser

  Var det samma byggrätt och likvärdig mark(enkel att bygga på) på båda? Knappast att priserna skjutit så snabbt i höjden på den tiden.
  Jonatan79 · sep '18 · 1 svar · 667 läst
 20. F

  Söker tomt södra sandby

  Fixat
  furulundman · sep '18 · 1 svar · 845 läst
 21. P

  Planbestämelser - hjälp att tolka

  [citat] Tackar jag hittade detta som jag tycker stämmer in bra:) I bruttoarea räknas inte * Öppning i bjälklag vid indragen mellanvåning och dylikt * Öppenarea, enligt definitionen av öppenarea
  PeGe Stockholm · sep '18 · 2 svar · 626 läst
 22. S

  Köpa tomt

  https://www.hemnet.se/bostader?location_ids%5B%5D=17744&item_types%5B%5D=tomt
  sysmali · sep '18 · 1 svar · 740 läst
 23. Åsa Lund

  Tomt till salu

  Utan att veta säkert skulle jag tro att du får bättre betalt om du säljer till rik privatperson som vill bygga hus. Detta förutsätter nog att det är bra läge på tomten. Är läget mindre bra får du givetvis sämre betalt och kanske inte privatperson är intresserad alls av att bygga själv.
  Åsa Lund · aug '18 · 1 svar · 725 läst
 24. B

  Sälja tomt.

  [citat] Tack snälla! Tanken har inte ens slagit mig!!!
  Björnen2018 · aug '18 · 4 svar · 755 läst
 25. M

  Tomt Anneberg/Hällesåker/Fjärås

  Hej! Som så många andra här letar jag och min sambo efter en tomt, för oss gäller det områden kring Hällesåker (Mölndal), Anneberg och Fjärås (Kungsbacka). Har efter fem år i lägenhet börjat längta efter ett mysigt hus på landet i närhet till våra familjehem (Anneberg resp. Lindome) där vi kan starta familj. Håller daglig koll på Hemnet, Booli, mäklarsidor och har även
  Maze93 · aug '18 · 0 svar · 730 läst
 26. Hemmakatten

  Placering sidobyggnad nybyggnadskarta

  Vårt hus är 23 m långt och det är riktigt långt men vi har en stor tomt. Även om ni har rätt att bygga en viss procentsats så har kommunen rätt att avgöra hur den byggnaden ska se ut i form och uttryck. Har mycket svårt att tro att ni får bygglov för en så dominerande byggnad. Ta kontakt med kommunen och hör er för innan ni planerar vidare.
  Hemmakatten · aug '18 · 7 svar · 792 läst
  ·
 27. K

  Köpa tomt-del från kommunen?

  [citat] Jobbar och har jobbat med planering sedan en längre tid tillbaka, både på kommun och åt privata. En del kommuner säger direkt nej till en sådan ändring av detaljplan men långt ifrån alla. Har inte läst igenom allt så vet inte var i landet du bor men hör med kommunen hur de ställer sig till att sälja av biten. Har ni nyttjanderättsavtal så vill dom ju att ni ska sköta det,
  Kjmo · aug '18 · 31 svar · 3,3k läst
  ·
 28. T

  Ta reda på ägare till hus.

  Får ringa lantmäteriet imon och hoppas dem kan hjälpa mig. Danskarna byggde ett helt nytt hus 2009 på gjuten platta stor dubbelgarage. Men dem är aldrig där. Så man kan ju hoppas dem är sugna på att sälja.
  Timbuktu · aug '18 · 4 svar · 969 läst
 29. J

  Stycka tomter på åkermark

  Hej Vi i släkten äger tre tomter i närheten av en fin by på Öland. Två av de tre är klassade som jordbruksmark (lantbruksfastighet) och en som tomtmark. Vi har funderingar på att stycka tomter av delar av denna mark. Tomtmarken är tyvärr inte den som har bäst läge, utan en del av åkermarken ligger faktiskt bättre till rent geografiskt. Är det någon som vet hur man ska gå till
  Jonas Sahlström · aug '18 · 0 svar · 1,1k läst
 30. N

  Tomt i Jönköping

  Tomtkön är tack och godnatt skulle man kunna säga. Vi vill inte ha ett litet modulhus som är likadant som alla andras inne i stan och det är bara det som finns där. Hemnet och blocket har vi koll på. Vi fiskar efter kontakter privat också men det är svårt.
  nernu · aug '18 · 2 svar · 805 läst
 31. yonna

  arrendetomt

  TS var ju intresserad av ett hus på arrendetomt - inte att bygga nytt. Som tidigare skrivits är det viktigt att veta vem som äger tomten.
  yonna · aug '18 · 8 svar · 37,5k läst
Laddar...