Byggahus.se

Intrång i integriteten?

 1. E
  Medlem Nivå 7
  Fick en holk med kamera i födelsedagspresent i somras. Nu har första fågeln hittat in. Försöker väl värma sig. Kolla vilken uppburrad fjäderdräkt som en boll! Det känns nästan som ett intrång när man tittar på den så här intimt!? Man får väl vänja sig och hoppas fåglarna förlåter!

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  holk3 kopia.jpg
   
  • Laddar…
 2. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 19
  Vad är det som ligger i botten av holken, till höger om fågeln. Det ser ut som typ en överkörd groda, men jag misstänker att det är något annat. Kanske ett gosedjur för fågeln att leka med? :)
   
 3. Johan Gunverth
  Självbyggare · Nivå 16
  Ser som ett eklöv.
  Frågan är hur länge frigoliten håller.
   
 4. K
  Husägare · Nivå 13
  Eklöv.
   
 5. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  Eklunda, det är inte svårt att gissa att du har lite ekar i trakten :)

  Du lägger väl ut mat till fåglarna, solrosfrö, jordnötter och talgbollar.

  Men det är ju omöjligt att se vad det är för fågelart.
   
 6. B
  Medlem Nivå 7
  Med viss återhållsamhet säger jag nötväcka endast baserat på att den vi hade som bodde i fågelmataren på vår farstubro såg ut sådär. Har ju såklart ingen aning pga svartvit bild men kul grej! Kanske vi skulle skaffa med!
   
 7. E
  Medlem Nivå 7
  Det är nog en talgoxe såg så ut när den flög in i alla fall. Jo ekar finns det gott om. Lövet la vi dit för att kolla att det verkligen var en filmkamera och inte en stillbild efter att i två månader tittat på ett tomt utrymme. Mycket fågelmat blir det - i år verkar det som om vi är ensamma om matning för det är rena rama hysterin här.
  Det ska nog vara färg men det är så lite ljus när fågeln är där så det ser svartvitt ut- får kolla det också!
   
 8. B
  Medlem Nivå 7
  Vi funderar över om vi är ensamma att mata också. Det är en mobb på 40-50 småfåglar i buskarna mellan oss och grannarna, där sitter dom och väntar på att jag ska fylla upp mer mer mat för den lille matare är för liten för alla dessa odjur. Trodde vi skulle ha en eller två små, nu är det rena rama zoot på gröngölingar, alla sorters små fåglar, skator som promenerar och en nötskrika som skuttar omkring. Kul tycker jag :) men snyggt är det inte med alla frörester.
   
 9. H
  Moderator · Nivå 25
  Här hemma försöker vi undvika fågelmatning. Det finns för många katter på gatan (vi har en av dem). Tycker det är synd att servera fåglar lite för enkelt åt dem.
   
 10. B
  Medlem Nivå 7
  Vi håller noga koll på katterna, det finns två, men ingen av dom har uppehållit sig på tomten. I radhuset fick vi avveckla matningen när katterna kommit på att här fanns det gott. Trist! Nu sitter fåglarna mest i en lönn och äter och själva matare hänger 2 meter ovanför marken utan något för katter att gömma sig vid. Vi hoppas på fortsatt relation med fåglarna!
   
 11. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 19
  Men det är väl helt optimalt att kunna mata två så olika djurarter i ett och samma moment. :p:rolleyes:
   
 12. E
  Medlem Nivå 7
  Hos oss har sparvhöken förstått att en rovfågelrestaurang öppnat. Hoppas kunna få några fina bilder!? Naturen får väl ha sin gång - troligen får småfåglarna fler ungar nu när de äter sig feta under vintern! Men jäklar om han/hon rör vår fågel i holken!