2 449 läst · 3 svar
2k läst
3 svar
Inbyggnadsugn
Beror på vad du vill ha för egenskaper.
Vi köpte två: En kompakt ångugn (45 cm hög) och en "vanlig" varmluftsugn (60 cm). Vi är fantastiskt nöjda med ångugnen. Alla grönsaker/ris/potatis/fisk kör vi i ångugnen nu med mycket smakrikare resultat. Behöver vi baka eller köra större grejer drar vi igång den stora.
Vi valde Siemens, med dom flesta leverantörer har likartade ugnsfunktioner idag.
Vi köpte två: En kompakt ångugn (45 cm hög) och en "vanlig" varmluftsugn (60 cm). Vi är fantastiskt nöjda med ångugnen. Alla grönsaker/ris/potatis/fisk kör vi i ångugnen nu med mycket smakrikare resultat. Behöver vi baka eller köra större grejer drar vi igång den stora.
Vi valde Siemens, med dom flesta leverantörer har likartade ugnsfunktioner idag.
Vi hade väl tänkt en varmluftsugn, har faktiskt inte funderat på ångugn, men är en sådan inte ganska mycket dyrare? Hällen blir antingen en siemens eller en gorenje, bör man välja ugn av samma märke? Funderar på om det ser "konstigt" ut med olika?
Ugn och häll behöver ju inte vara av samma märke egentligen. Vi köpte den som uppfyllde våra behov (80 bred, passande design, grytläge på en zon, lättmanövrerad) och det råkade bli en Borsch.
Om man bara skall ha en stor ångugn (60 hög) skall man tänka på att det försvinner lite volym i ugnen för vattentanken.
Om man bara skall ha en stor ångugn (60 hög) skall man tänka på att det försvinner lite volym i ugnen för vattentanken.