Byggahus.se

Importera släp - lönande affär

 1. K
  Självbyggare · Skåne · 2 513 inlägg

  Kallebo

  Självbyggare
  Innebär det att man inte behöver ha släpet försäkrat?
   
 2. P
  Medlem · Skåne län · 1 464 inlägg

  PappasHammare

  Medlem
  Ja.
   
  • Laddar…
 3. Norrhyttan
  Medlem · Dalarna · 988 inlägg

  Norrhyttan

  Medlem
  Vad har du för belägg för det där?
  I min värld har jag hela tiden inbillat mig att släp inte behöver försäkras, att dragbilens trafikförsäkring även täcker släpet.
  Har jag fel?
   
  • Laddar…
 4. R
  Självbyggare · Stockholm · 7 596 inlägg

  Robert-san01

  Självbyggare
 5. phl
  Medlem · Skåne · 7 143 inlägg

  phl

  Medlem
  Det är faktiskt ett fel som smugit sig (fint sätt att säga att jag slarvat i korrekturen) in i texten. Kursen när jag skrev texten var 9,80 och kostnaderna är räknade mot den kursen. Ska be Marlén uppdatera!
   
  • Laddar…
 6. M
  Medlem · Kronoberg · 20 inlägg

  Martin7

  Medlem
  Jag köpte ett släp i tyskland för något år sedan och det är lika lätt som artikelförfattaren beskriver. Den tyska fiman hjälpte till med exportpapper skatt och försäkring. De större firmorna är van vid export, inga problem. De tyska exportskyltarna gäller några veckor så vi körde till Rom och hämtade ett flyttlass på vägen hem. Kostnaden för släpen blev billigare än att hyra in en flyttfirma. Nu har vi dessutom kvar ett fint släp.
   
  • Laddar…
 7. H
  Medlem · Dalarna · 1 884 inlägg

  HSP

  Medlem
  Du behöver inte ha trafikförsäkring på ett släp i Sverige, i andra länder finns andra regler. Men det måste vara registrerat för att rulla på egna hjul efter dragbilar. Undantaget är färd till registreringsbesiktningen. Då har man ett ärendenummer man kan visa upp för svenska polisen. Givetvis går det att lasta ett släp på en registrerad biltrailer och på så vis dra hem det. Offtopic: Det många inte vet är att det är förbjudet att dra lgf skyltade släp som är avsedda att köra gods på efter personbil. Som så många gör med gamla uttjänta släp till soptippen. Undantaget är båtvagnar, då de är konstruerade för att enbart köra båtar på inte vanligt blandat gods.
   
  Redigerat 7 nov 2016 07:11
 8. T
  Medlem · Blekinge · 7 242 inlägg

  Thomas_Blekinge

  Medlem
  I Tyskland finns krav på försäkring på släpvagnar (se lagtexten https://www.gesetze-im-internet.de/pflvg/BJNR102130965.html).
  Har du med dig en egen svensk registrering för släpet klarar du dig undan. Men om du vill exportregistrarerar vagnen i Tyskland så får du köpa en försäkring.
  Lycka till!
   
 9. U
  Medlem · 74 inlägg

  utbygget

  Medlem
  Jag behöver ett släp och har kikat på att köpa det från Tyskland.
  Någon annan som är sugen på släp nu?
  Jag finns i Stockholm.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.