IVT/Bosch marknadsförde förra året GEO 500 serien av bergvärmepumpsr som "Tranås nya supermodell". Motsvarande Bosch modell heter Compress 7000 i LW.
Jag var dum nog att beställa en sådan i 12 kW utförande sent förra året och fick den levererad under 2022. Den är nu driftsatt och jag har smärtsamt upptäckt hur otroligt rudimentär dess mjukvara är som saknar basala inställningar för energieffektivisering, till exempel möjligheten att automatiskt justera temperatur efter klocka eller veckodag.

Det jag framförallt önskar göra är att ställa in förändrad framledningstemperaturen enligt ett dygns eller veckoschema, något som min 6 år gamla NIBE F1255 enkelt klarar av. Den har för övrigt ett betydligt mer avancerat användargränssnitt och bättre funktionalitet,

Jag har kontaktat IVT/Bosch kundsupport ett flertal gånger i egenskap av byggherre (privatperson) för att få hjälp med detta. Supporten berättar att detta inte går på min modell men att deras nya 7800 i LW har denna funktion! Jag undrar hur detta ska hjälpa mig med en splitter ny "toppmodell" från IVT/Bosch?

En vänligt sinnad produkt specialist som jag lyckades få tag på genom att utge mig för att vara en installatör kollade upp och sade att det går att uppgradera styrsystemet till 7800 modellens och på så sätt få utökad funktionalitet. När jag sedan började ställa frågor om vad som behövde bytas så slutade de att svara och hänvisade till min återförsäljare. Som byggare köpte jag värmepumpen genom en grossist och de har ingen support eller expertis att svara på dessa frågor. IVT/Bosch vägrar att hjälpa privatkunder via telefonsupporten.

Nu har jag kommit till vägs ände på egen hand och söker hjälp från någon av er kunniga läsare på detta forum.

Har någon av er information eller tips på hur jag kan få till en uppgradering av min nya värmepumps undermåliga reglersystem (ProControl 800)?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.