Byggahus.se

Golvbrunn dusch - installation?

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  FE386988-7FDC-40B5-A571-71A671353BAD.jpeg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  03F03E07-A181-48DC-9F76-F5FD611F040B.jpeg

  Hejsan,

  Har precis köpt ett hus som aldrig blivit färdigställt, de började uppföra huset på slutet av 90-talet (av medelstor byggfirma).

  I båda badrummen är golvbrunnarna installerade som på de bifogade bilderna. Det kanske inte syns så tydligt men de är installerade under de större reglarna och golvskiva. Är detta normalt?

  Kan förstå att tanken var att ha ett nedsänkt golv där, men det funkar inte utan att regla om och flytta upp brunnen något eller ”såga” ner befintliga reglar och regla en ram för att få dit ett bärande golv. Tycker bara det är lite märkligt och att de gjort så i båda badrummen. Eller är det något jag missat?

  Tacksam för tips och kanske en förklaring,
  Erik
   
 2. M
  Medlem Nivå 8
  Normalt är väl att låta brunnen ligga ca 13mm över golvspånet för att få plats med armering/golvvärme. Vet inte exakt vad det är för brunnar men det borde gå lätt att ordna med en förhöjningsram som du sätter in om man vill ha den lösningen? Vill man inte ha golvvärme så borde du kunna låta brunnen ligga i liv med golvspånet och sen flyta typ 1cm över hela och sen spackla ner fallet mot brunnen bara.
   
 3. GoForIt
  Medlem · Nivå 13
  Byt brunnarna till idag godkända, och montera enligt dagens regler så att tätskikt senare går att ansluta korrekt
   
 4. R
  Medlem · Nivå 11
  Och urtaget i bjälken är inte bra. Får inte vara på det viset, skall borras i mitten.
   
  • Laddar…
 5. S
  Medlem Nivå 1
  Tack för alla svar! Kommer installera om med nya golvbrunnar och göra om allt enligt reglerna.. Tyckte bara det var så knepigt gjort, och att en byggfirma hade lämnat det så där på två ställen. Tänkte att det kanske fanns någon baktanke med det hela..

  Tack igen,
  Erik
   
 6. GoForIt
  Medlem · Nivå 13
  En tanke kan väl ha varit att det skulle installerats våtrumsmatta. För i tiden använde man då särskilda urfrästa golvspånskivor i duschdelen med färdigt fall.