Byggahus.se

Flyttat fråga

 1. C
  Medlem · 4 inlägg

  Christina_Mauleon

  Medlem
  Flyttat fråga
   
  Redigerat 16 jun 2020 21:51
 2. F
  Medlem · Älvsborg · 376 inlägg

  faf

  Medlem
  Finns inte en chans att den slänten tar upp en höjdskillnad på uppåt 3 meter, det måste upplevas högre än vad det är eller vara dåliga foton? Slänten ser ut att ha en okej rasvinkel och ligger helt inom hans tomt, så om han inte bryter mot marklovet är det inga problem med den biten. Det som kan vara problem är avattningen av hans tomt samt att sprängaren låter bindgalen :dizzy:
   
 3. C
  Medlem · 4 inlägg

  Christina_Mauleon

  Medlem
  Ja svårt att fota men hela höjningen är mellan 2-3 meter. Den varierar. Den ligger inte inom hans tomt heller då vi enligt gammal sed satt vårt staket ca 30 cm in på vår tomt. Det är påtalat. Vidare var det inte sprängaren utan maskinisten som lyfte och flyttade runt block och släppte dem så de sprack så stenar flög (rätt ska vara rätt).
   
  Redigerat 16 jun 2020 21:34
 4. Fadai
  Slöjdnörd · 702 inlägg

  Fadai

  Slöjdnörd
  Det ser inte klokt ut, och jag tvivlar på att kommunen accepterar det. Lycka till!
   
 5. C
  Medlem · 4 inlägg

  Christina_Mauleon

  Medlem
  Tack!
   
  • Laddar…
 6. J
  Medlem · sthlm · 719 inlägg

  JKrister

  Medlem
  Kan inte tänka mig att kommun godkänner ett marklov på det sättet. Ytvatten skall tas om hand inom fastigheten. Man får aldrig höja grannens mark vilket är gjort här.

  Observera att markförändringar inte kräver separat marklov utan kan godkännas i bygglov vid nybyggnation. Då framgår det på fasadritningarna.
   
 7. C
  Medlem · 4 inlägg

  Christina_Mauleon

  Medlem
  Tack för ditt svar. Han har inget marklov i bygglovet inskrivet. Där står även att schaktmassorna skall flyttas och att dagvatten skall omhändertas inom fastigheten.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.