Byggahus.se

Egenritat lösvirkeshus - Husdrömmar säsong 9 @villafernstrom

 1. villafernstrom
  Medlem Nivå 5
  Vi tänkte dela med oss av vår resa från egenritat lösvirkeshus till färdigt bygge. Är ni sugna på att se ännu mer, kika in på @villafernstrom på instagram! SVTs Husdrömmar kommer också följa vårt projekt och vi kommer vara med i säsongen 2021 :D Tjoho!

  Vi har ritat på vårt hus i över ett år och kunnat bo i ett gammalt hus som ligger på tomten idag under tiden. Det kommer rivas senare. Vi köpte tomten för två år sedan så har lärt känna dess förutsättningar under tiden. "En himla massa vinklar och vrår" tänker säkert en del, men de finns alla där av någon speciell anledning :) Mer om det kommer längs vägen. Vi har hittills hunnit med sprängning, markarbeten, platta för sutterängdelen och snart är det dags att gjuta två av väggarna för densamma. De andra två kommer muras upp eftersom de ej får något marktryck.

  Ska försöka hålla tråden uppdaterad men fler bilder kommer nog komma upp på vår instagram så följ oss gärna där! @villafernstrom
   
  • Laddar…
 2. Carro_D
  Medlem Nivå 6
  Spännade att följa! Önskar stort lycka till med husbygget :D
   
 3. J
  Renoverare · Nivå 17
  Ska följas! Har ni något planritning på det att dela med er av? :)
   
  • Laddar…
 4. L
  Medlem · Nivå 11
  Intressant! Se till att uppdatera tråden här. Instagram, bloggar etc är iskallt.
  Lycka till!
   
  • Laddar…
 5. Appendix
  Husägare · Nivå 10
  Ska definitivt följas!
  Gillar verkligen designen av huset som tar tillvara på tomtens förutsättningar.

  Vad har ni för tänkta materialval?
  Här skulle ju jag verkligen gilla betong/puts och metall. Men det är den brutalistiska sidan av mig som talar ;)
   
  • Laddar…
 6. villafernstrom
  Medlem Nivå 5
  Tack, roligt att höra! Oj, det missade vi att lägga med. Kommer här. Det är ingen megatjock vägg mellan vardagsrummet och kök/matdel utan ett långt trappsteg som tar upp nivåskillnaden på 30cm där mellan :)
  I sutterängdelen vet vi inte riktigt ännu vad vi ska ha men eventuellt ett gym.
   
 7. villafernstrom
  Medlem Nivå 5
  Tack! Puts är fantastiskt fint men vi har valt en "ribbfasad" av impregnerad gran. Den är fri från underhåll och behöver bara tvättas då och då. Skönt med det utsatta läget. Fönsterkarmar och plåtarbeten kommer gå i grå färg.
   
 8. Appendix
  Husägare · Nivå 10
  Kommer att byta fasad på mitt hus med (då förra ägaren sista varvet valde att måla med plastfärg...) och då siktar jag på naturligt trä. Så ska bli spännande se hur det blir med impregnerad gran :)

  Det är ju alltid svårt med materialval i utsatta lägen för vind och närhet till havet. (Tjörnbron man ser på någon bild?)

  Ni bygger ett hus som ser ut som ett jag skulle kunna tänka mig bygga själv. Nu när ni har förmånen att ha Gert snokande på att hörn hoppas jag ni lyssnar på hans synpunkter då ni har ett hus som liknar en del av det han gillar :)
  Det känns rätt mycket som ni inspirerats av Bauhaus (formen, inte butikskedjan). Är jag fel ute?

  Älskar "kepsen" runt huset som blir taket över balkongen. Och detaljen över entren. Det ger väldigt mycket karaktär för huset. Plus då att fokusera fönsterpartierna mot utsikten och ha designmässigt väldigt bra placering på fönstren i övrigt. Tycker det linjerar bra och skapar ett gott helhetsintryck.
   
  • Laddar…
 9. M
  Medlem Nivå 1
  kul projekt!
  jag hade satt in en skjutdörr för att komma åt walk-in-closet utan att behöva passera badrummet, och en skjutdörr även mellan badrummet o walk-in-closet.
  Ibland kanske man vill vara i fred på toaletten :)


   
  • Laddar…
 10. villafernstrom
  Medlem Nivå 5
  Tack för feedbacken :) vi kommer faktiskt sätta en skjutdörr precis som du säger mellan badrum och wic men avvakta med den där du ritade pilen. Vi tänker att vi försöker såhär till en början och blir det jobbigt av någon anledning så sätter vi in en skjutdörr där du påpekar i efterhand! Den tar trots allt en del av förvaringen i garderoben. Roligt att få åsikter kring planlösningen(y)
   
  • Laddar…
 11. J
  Renoverare · Nivå 17
  Tycker överlag ser ser bra ut! Enda förändringen som jag ser är just klk/wc i master. Där hade jag flyttat sängen lite närmre fönstret för att kunna göra klk/wc väggen helt rak istället. Då hade man kunnat få in förvaring på båda långväggarna tror jag :thinking:

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Screenshot_20191212_165416.jpg
   
  • Laddar…
 12. Hemmakatten
  Moderator · Nivå 18
  Ni fick bygglov fastän vardagsrumsdelen är nedsänkt 30cm?
   
  • Laddar…
 13. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 13
  Finns ett allrum litet vardagsrum utanför master.
   
  • Laddar…
 14. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 13
  Är ni två som ska bo i huset.
  Fint hus häftigt läge.
   
  • Laddar…
 15. villafernstrom
  Medlem Nivå 5
  Japp det är Tjörnbron :)

  Vad roligt att du gillar det! Inspirationen kommer mycket från Kalifornien som tex Stahl House men kanske allra mest från det grymma Dunalley House av Stuart Tanner. Där kan man snacka "keps"! Tanken med taket över entren är att det ska se ut som det går "genom" huset och hänger ihop med taköverhänget längs med husets långsida på andra sidan. Återstår att se hur det upplevs i verkligheten.

  Det var häftigt att se Gert scanna av tomten såpass snabbt och förstå hur vi tänkt med sol, utsikt insyn osv redan efter en kort stund.

  Dunalley House som vi fått mycket inspiration ifrån: