Byggahus.se

Coronavirus

 1. U
  Medlem · Nivå 10
  Det kommer att finnas spridning tills vi har ett vaccin. Men det är skillnad på spridning och spridning.
   
 2. U
  Medlem · Nivå 10
  Samma här väldigt tidigt. Men företagen värnar ju om ekonomin. FHM värnar om vad då egentligen?
   
 3. J
  Medlem · Nivå 6
  Hur många av er här som gnäller om än det ena och än det andra brukar ha svårt att göra det enkla valet att välja från en BRA lunchmeny? Tänk då om ni skulle sitta där och besluta om saker där ni riskerar bli mest hatad i landet. Med bra jäkla taskig information, ingen spåkula och två eller tre lika DÅLIGA alternativ att välja på. Mysigt eller hur?

  Det är jäkligt lätt att sitta hemma i soffan, inte behöva ta ansvar och ha all historisk fakta för att påvisa att man tog fel beslut. Vet ni ens vilka alternativ man hade att välja på?

  Sen det här dravlet om att vara förberedd, ha resurser som vida överstiger ”normalt” behov. Hade DU varit villig att betala det alla år med skatter högre än de redan varit? Eller kanske skulle vi skurit ner på något annat alla dessa år? Vad då isf? Vi är CYNISKA hela tiden, ALLTID, vi kalkylerar och låter samhället kalkylera att INTE alla ska få den vård de behöver, får det stöd från samhället den behöver, ha en chans att ha en fast bostad och mat på bordet. Varför har vi annars vårdköer? Eller bostadsbrist, personer som måste bo på gatan, tigga eller begå brott för att överleva? I Sverige. UTAN covid-19, innan covid-19.

  Jag vet egentligen inte varför jag kollar den här tråden återkommande, det är självdestruktivt på gränsen till självskadebeteende. Nu måste jag sluta läsa här för jag blir mer och mer irriterad på mina landsmän som fortsätter att bete sig som en odräglig tonåring som ska ifrågasätta allt in i absurdum och aldrig kan nöja sig med ett enkelt svar. Hela tiden provocera och tro att de har rätt, utan kunskap och utan erfarenhet men med en naiv inställning att man vet för att man minsann läst nåt som styrker sin övertygelse.

  Godnatt!
   
 4. pacman42
  Medlem · Nivå 15
  Precis, företaget tyckte det var bättre att folk jobbade hemifrån (men de betalade ändå lön om man inte kunde göra det) än att man drog in smitta på jobbet, för det skulle kosta dem ännu mer.
   
 5. M
  Medlem Nivå 4
  Amen!
   
 6. U
  Medlem · Nivå 10
  Ja i vissa lägen är företag väldigt rationella :) Försiktighetsprincipen direkt. Bra val.
   
 7. Silver78
  Självbyggare · Nivå 9
  Man visste om att spridningen var hög vecka 9. Man hade även fått varningstecken på en global spridning innan. Om man hade velat hade man kunnat upprättat en karantänzon när resenärer kom tillbaka via Arlanda. Många resor till norra Italien var via Arlanda. En vän till mig som är samordnare i krissituationer sa till mig att det fanns inget intresse att införa detta då. Man följde FMH's riktlinjer som då bedömde att sannolikheten var mycket låg för pandemi. Nu i efterhand vet vi att det var fel beslut. Det enda vi kan göra är att göra det bästa av situationen.
   
 8. pacman42
  Medlem · Nivå 15
  Mitt företag har agerat föredömligt, men det kan ju bero på att vi har verksamhet i Kina också. Man lärde sig snabbt av vad som hände där.

  Man kan ju tycka att politikerna borde ha rådgjort med näringslivet också redan då. Men det kanske de gjorde, men jag har inte hört något om att det skedde.
   
 9. S
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Blev lite nyfiken till varför just du kände dig träffad av det jag skrev så gick tillbaka till ett inlägg du gjorde tidigare idag och funderar över några antaganden du gör:

  Hade ju varit intressant att plocka fram faktiska källor till det du skriver ovan.
   
 10. M
  Medlem Nivå 4
  Många hemma-epidemiologer här borde bli hockeytränare, speciellt från läktaren där det alltid finns de bästa recepten för en framgångsrik seger... dock oftast efter att slutsignalen gått.
   
 11. P
  Renoverare Nivå 5
  Men fortfarande, spelar det någon roll vad som hände, eller inte hände i slutet på februari?
   
  • Laddar…
 12. U
  Medlem · Nivå 10
  J
  Härligt att du plockar upp den! Om jag inte missminner mig en av det första pressträffarna med FHM. Kan har varit 31 januari. Citat av Svd. Du minns det alltså inte!?

  Jag får hjälpa dig att googla framn svaren om du misslyckas! Hör av dig då!

  Vad gäller ditt tilltal i tråden så om det inte riktat till en individ så antar jag att det är riktat till alla. och eftersom du då har fel i din svepande argumetation så svarar jag. Är det överrsakande för dig?!
   
 13. pacman42
  Medlem · Nivå 15
  Jo, om vi skall göra bättre ifrån oss nästa gång.
   
  • Laddar…
 14. BengtH
  Medlem Nivå 4
  I Finland gick det inte heller enligt gällande lag - så riksdagen godkände en tidsbegränsad undantagslag, stödd av alla partier, för att stänga gränsen mellan Nyland och övriga Finland.
   
 15. useless
  Självbyggare · Nivå 25
  Tyvärr är det grundlagsstadgat. Det finns stöd i smittskydslagen för att sätta folk i tillfällig karantän, men då måste det ske på en vårdinrättning som drivs av en region och varje enskilt fall ska utredas och beslutas separat.

  Men jag håller med om att det troligen hade funkat till 99% om man kommit med en skarp uppmaning och tillåtit folk att t ex få sjuklön under karantänen.