Byggahus.se

Coronavirus

 1. panodil
  Medlem Nivå 3
  Men varför skulle man lyssna på Bill Gates? Vilken kompetens på området besitter han? Mig veterligen så har knappt någon akademisk bakgrund över huvudet taget.
   
 2. F
  Medlem Nivå 10
  Hur skulle man kunna göra det? Det finns inget centralt register där man kan kolla vem som varit på skidresa i alperna. Det man gjorde var att uppmana alla återvändare att vara uppmärksamma på symptom och gå och testa sig vid misstanke, och stanna hemma om man var sjuk. Det var väl ungefär så mycket som var möjligt att göra.
   
  • Laddar…
 3. T
  Medlem Nivå 6
  Han har ju skapat Windows, så han borde vara expert på vad virus kan ställa till med... :)
   
 4. Ola C
  Medlem · Nivå 23
  Han verkar genuint intresserad av området o förutsåg på ett (med facit i hand) nästan kusligt sätt Corona för fem år sedan. Gör kanske inte honom till virusexpert men han har nog bättre koll än gemene man.

   
  • Laddar…
 5. Claes Sörmland
  Medlem · Nivå 18
  Man skulle naturligtvis avrådit från sportlovsresorna men man var vid den tiden inte medveten om att alperna var en smittocentrum för Europa. Lätt att vara efterklok. Och troligen har just den smittoimporten till största delen lösts via klassisk smittspårning. Men det har ju skett annan smittoimport som man inte har kartlagt.

  Det enda som hade hjälpt hade varit att helt stänga gränsen och offrat de som råkade vara utomlands vid tillfället.
   
 6. J
  Medlem · Nivå 10
  Vi har fortfarande kvar en tull som de flesta passerar, visst, några kan ha åkt bil och då är det svårare (men inte omöjligt) att iallafall INFORMERA alla. Så nog hade man på Arlanda kunnat fånga in alla och informerat (men kanske inte tvingat) de återvändande till karantän.
   
 7. B
  Allvetare · Nivå 14
  Tekniskt är det inte så svårt - många länder har ju nu fått tillgång till mobiltelefondata från operatörerna, just för att underlätta vid smittspårning (och i vissa fall kanske för mer sinistra agendor för att övervaka sina medborgare).
  Så myndigheterna kan lätt se vilka mobiltelefoner (och därmed vilka ägare) som varit på olika platser de senaste veckorna. Det skulle man t.ex. kunna använda för att skicka ut ett automatiskt SMS; "Hej, vi ser att du varit i Alperna. Gå genast hem och lås in dig i två veckor utan kontakt med omvärlden".

  Ungefär.
   
 8. F
  Medlem Nivå 10
  Ungefär som man gjorde alltså, fast via media i stället för att gå den väldigt komplicerade vägen att använda mobildata.
   
  • Laddar…
 9. Peter2400
  Medlem · Nivå 20
  Tror tyvärr många svenskar hellre dör än får sin integritet kränkt på det sättet.
   
 10. Claes Sörmland
  Medlem · Nivå 18
  Det är nog väldigt få av alpresenärerna som har missat coronainformationen och inte varit mycket uppmärksamma på eventuella symptom hos sig själva och sina nära.
   
  • Laddar…
 11. Darling McFluff
  Trädgårdsfixare · Nivå 8
  Sverige har absolut situationen under kontroll just nu åtminstone, samtidigt har man mindre restriktioner än de flesta andra länder.

  Något måste vi göra rätt.
   
 12. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Ja, ärrbildning på lungorna är samma sak som fibros. Så länge man är aktiv, frisk och tränar som du gör påverkas man inte nämnvärt. Men det innebär en viss risk om man får astma, lunginflammation etc, eftersom ärren ändå i någon mån påverkar lungkapaciteten. Att hålla sig aktiv och vältränad är därmed mycket viktigare för dig är för andra.
  Dvs när sånt här dyker upp i samhället är det viktigt att fortsätta vara aktiv utomhus och undvika smitta, för med tiden kommer de där ärren, med ålderns rätt, att ge dig en viss ökning av riskerna.

  Läkningsförmågan är högst individuell.
   
 13. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Förkylning är Rhinovirus, inte Coronavirus.
   
 14. pacman42
  Medlem · Nivå 13
  Kan vara bägge, samt även Adenovirus. Man kan diskutera vad sjukdomen skall kallas, men det folk betecknar som förkylningar kan orsakas av flera olika virus inom dessa tre familjer.
   
 15. H
  Medlem · Nivå 7
  Eller influensa, kan vara mild beroende på typ och hur immun du råkar vara. Dock orsakar rhino och adenovirus primärt snuva, medan influensa och corona primärt sätter sig på lungorna med hosta som symptom.