Byggahus.se
volvo skrev:
Acceptera ALDRIG husleverantörens kvalitetsansvarige!!!!!!!!!.
Vad grundar du ditt uttalande på????????

Många har med mycket goda framgångar byggt sina hus med just den som leverantör rekomenderat..
 
Benny_o_Lina skrev:
[quote author=volvo link=1133473033/0#14 date=1133872132]Acceptera ALDRIG husleverantörens kvalitetsansvarige!!!!!!!!!.
Vad grundar du ditt uttalande på????????

Många har med mycket goda framgångar byggt sina hus med just den som leverantör rekomenderat.. [/quote]

Den kvalitetsansvarige är den enda i byggprocessen som inget har att vinna på att vissa lösningar väljs, tilläggsarbeten beställs etc. Det enda som den kvalitetsansvarige skall se till är att alla gör sitt jobb rätt och att man säkerställer kvaliten så att det inte fuskas med montage, material och dimensioneringar.

För en ovan beställare med obefintlig kunskap om byggen så är det en snårig väg att vandra, att bygga eget.
Då kan det vara oerhört värdefullt att ha en opartisk sakkunnig att bolla sina problem med. Om den kvalitetsansvarige rekommenderats av husleverantören så är det ju inte helt säkert att den kvalitetsansvarige är så himla opartisk. Han vill ju säkert behålla den husleverantören som en stadig försörjare av nya kunder. Det finns ju tom. husleverantörer som rekommenderar en kvalitetsansvarig som finns i andra änden av landet. Hur skall en sådan kunna besöka byggarbetsplatsen regelbundet?
Med vetskap om detta så måste det vara bättre att välja sin egen kvalitetsansvarige. Då kan man lättare lita på den personen som sin egen företrädare.
 
Nog av!
Angående att man skall snarast möjligt ha byggsamrådsmöte, stod på vårat papper från Kommunen också så jag ringde dem oxå i samma veva och talade om situationen. De skickar ut standard papper dvs antar att alla börjar bygga direkt och inte väntar på huset. Inget att bry sig om bara avvakta. :cool:
 
Äntligen!

Nu har det börjat hända saker för oss! För en vecka sedan va dom ut och gjorde grovutsättning och i morgon har vi byggsamråd.. Grävning startar nästa vecka :)
Skönt att det händer något istället för att bara gå å vänta å titta på tomten...

Mvh Björn
 
Hej!!
Va roligt att det äntligen är dags för er. Vi har själva lååååång väntan kvar tills första spadtaget. Lycka till och hoppas att det ni får ett fint hus. :)

AnnicaoBjorn skrev:
Äntligen!

Nu har det börjat hända saker för oss! För en vecka sedan va dom ut och gjorde grovutsättning och i morgon har vi byggsamråd.. Grävning startar nästa vecka :)
Skönt att det händer något istället för att bara gå å vänta å titta på tomten...

Mvh Björn
:)
 
För oss osse.. Mattprover o tapetprover.. trägolvprover.. tillval o frånval.. ja massa saker har blivit skickade till oss dom senaste dagarna. På 2 veckor har det hänt mer än va de gjort senaste 2 månaderna..
Men kul e de... Undras när vi får kallelse till byggsamrådet??
 
Ja till oss ringde kommunen efter grovutsättningen å undra när vi skulle börja gräva.. Sen sa han att vi inte fick ta ett spadtag före byggsamrådet... Sen tyckte han att vi skulle ta det på en gång så vi inte blev fördröjda och så ordna han tid för byggsamråd i mellandagarna... Snabbt och proffsigt bemötande! :) Riktigt trevlig och noggrann kille på kommunen.. Det känns bra!

Mvh Björn.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.