Byggahus.se

Bygger 1-plansvilla Valloxen från Floods Trähus

 1. D
  Medlem Nivå 13
  Kommer här att lägga upp lite bilder från bygget av huset min mor ska låta bygga. Byggstarten planeras att påbörjas inom några veckor och huset bör stå klart i Juli i sommar.

  Valet föll på ett lösvirkehus från Floods Träshus som heter Valloxen och är ett 1-planshus på 124 m2.

  Bilden från deras hemsida för att ni ska få en liten bild av hur det ser ut.
   
  • Laddar…
 2. D
  Medlem Nivå 13
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_9756.JPG

  Snart sätter arbetet med grunden igång. Här är en bild på tomten. De vita pinnarna är bara uppsatta för att få en liten bild av hur huset ska stå. Nedanför slänten (längst bort i bild) kommer en carport med förråd att uppföras.
   
 3. 1
  Medlem Nivå 3
  Ska bli intressant att följa då floods trä är väldigt lika fiskarhedenvillan (i detta fallet lövsångaren) men lite billigare i pris. Dock saknas en del info på floods hemsida (planritning med ytan på vardera rum te x).
   
 4. D
  Medlem Nivå 13
  Jag vet att min mor tittade runt lite men valet föll på Floods dels för att de ligger väldigt nära men också för att vi kom väldigt bra överens med säljaren.
  Hur menar du med att planritningen saknas? Det finns exempel på hur planritning kan se ut och hur stora rummen är. Eller missförstod jag dig.
   
 5. 1
  Medlem Nivå 3
  Det finns en planritning men står tex i vissa fall inte hur stor badrummet, entrén är samt att oftast är det en ritad bild på huset, fördel med verklighets bild (några hus finns med i galleriet men inte alla). Det ska bli kul att se bilder framöver :)
   
 6. D
  Medlem Nivå 13
  Jaha, då förstår jag! :)
   
 7. D
  Medlem Nivå 13
 8. D
  Medlem Nivå 13
 9. T
  Medlem Nivå 1
  Vet inte var jag ska ställa frågan jag har. Får man fråga hur mycket det kostar ? Storleksmässigt är det perfekt för mig å 2 till.
   
 10. D
  Medlem Nivå 13
  Priserna på själva byggsatsen finns ju på hemsidan, sen tillkommer ju arbete med att uppföra huset, grunden, markarbeten etc. Så det kan ju skilja ganska mycket beroende på vilka (till)val man gör, hur tomten ser ut och eventuella förändringar. Då min mor har mycket hundar kommer hon att göra lite ändringar så det passar henne.

  Men tror att huset kostade 870' sen byggnadsarbeten, grund och markarbeten (fast då är det inkl grund till carport), sen är det invändning och utvändig målning och tapetsering, VA, El, Kakel/badrumsarbeten, kostnad för kran/byggställningar, invändigt snickeri osv. Tror det ligger på .1.650'. Sen har du ju alla andra kostnader som tillkommer oavsett vilket hus du bygger.
   
 11. D
  Medlem Nivå 13
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_9829.JPG
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_9865.JPG

  Arbetet fortsätter. Det har grusats och fyllts upp inför gjutning av platta som kommer att ske inom 1-2 veckor. Även markarbete under carport med förråd. Golvnivån kommer att hamna cirka 60 cm över den befintliga vägen, sedan fylls det upp så marknivån vid huset kommer kanske bara vara 20 cm över vägen.
  Hydropressen kommer som det ser ut att placeras i förrådet i carporten istället för att ha inne i huset.Kanske inte så spännande bilder, men iaf någonting
   
 12. D
  Medlem Nivå 13
 13. D
  Medlem Nivå 13
 14. D
  Medlem Nivå 13
  • Laddar…
 15. D
  Medlem Nivå 13
  • Laddar…