Byggahus.se
H
Har idag vägglampa med rund kupol som skjuter ljus åt alla håll, mest uppåt och åt alla sidor. Ska byta till annan armatur eller ljuskälla för att kunna rikta ljus nedåt och utan spill åt sidorna, tänker mig LED och söker inspiration, gillar en lykta på väg och vill inte ha en strålkastare, optimalt vore ett mellanting. Ytan som ska belysas är trall och gräsmatta ca 10x10 meter.

Föredrar du en armatur i stil med lykta på vägg och E27 LED eller bättre med en LED-stripe? Det är fast montering av elektriker oavsett. Svara gärna med bilder.
 
M
@Markarbetaren har ju ett bra alternativ med GU10-sockel. Oavsett vad du väljer så välj en lösning med utbytbar LED-lampa. De håller nämligen sällan så länge som sägs. Framförallt utomhus.

Jag hade personligen försökt välja något med E27 för att få ett bra utbud av lampor med möjlighet till dimning mm. Men GU10 har ett ganska bra utbud där också, jag har faktiskt valt GU10 som dimbar punktbelysning ovanför köksbänkarna hemma.
 
M
Jag monterade dessa (som jag länkade till i tidigare inlägg) på mitt poolhus 2015. Första året körde jag skymmningssensor från Nexa, trådlöst. Men när sedan batterierna tog slut så går dom dygnet runt istället då det i princip är samma kostnad att byta batteri i skymningssensorn (4st AAA) som att låta dom lysa dygnet runt. Inne på 9'e året nu, aldrig bytt lamporna.

Mysig kvällsutsikt över upplyst pool och poolhus med träpanel och däck.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.