Byggahus.se
Är det någon som har lagt massivt furugolv på golvvärme? Har ni lagt flytande eller spikat/skruvat? Vilken tjocklek har ni använt på golvbrädorna? Haft problem med stora springor mellan golvbrädor, brädor som vridit eller kupat sig, eller några andra problem?

Skulle vilja lägga ett furugolv, men har fått höra en del skrämselpropaganda om kombinationen massiva trägolv-golvvärme. Vore tacksam om någon kan dela med sig av erfarenheter.
 
Detta ämne har diskuterats flera gånger tidigare, men i princip kan man väl säga som så att det funkar alldeles utmärkt, men man skall vara medveten om att det kommer att röra sig = bli springor.

Varje planka skall skruvas för sig, om du limmar ihop flera plankor kan du råka ut för att hela fuktrörelsen tas upp av en enda planka och den kan då spricka mitt i.

Du bör inte ha tjockare än ca 26 mm, de flesta golvvärmetillverkare rekommenderar att man har max 30 mm trä över slingorna.
 
Det här systemet verkar inte klara att länka till länkar som innehåller å, ä och ö, men kopiera in länken ovan i web-läsaren, så borde det funka.
 
Finns väl ingen mening med ångspärr i mellan bjälklag, dess uppgift är att förhindra att varm inneluft kommer ut och kondenseras mot kall ytterväggg/tak mm.
 
Ö-byggaren skrev:
Skall man ha ångspärr på glespanel med massivt golv ovan i ett mellanbjälklag?? Ångspärr mellan lamell och spånskiva i mellanbjälklag??

Näe inte i ett mellanbjälklag. Har du frysgrader i källaren kanske det är en ide dock....
 
Står att det ska vara ångspärr mellan trägolv och golvvärme, men det förefaller vara en myt för mig. I alla fall om betongplattan är torr. :-/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.