Byggahus.se
Har en vind i huset vi flyttade till för ca 2 år sen. Dom har gjort iordning mycket där med gips och spån. Mina tankar går såklart mot att göra en våning till och kanske bygga en kupa för att få mer plats.
Frågan är hur man växlar av takstolarna för att få mer plats. Som ni sen på bilden tar dom ju upp mycket plats. Någon som har förslag? Har ju gjort en del renovering innan men inte växlat av takstolar.
 
  • Vind med gipsväggar, takstolar som upptar utrymme, rund fönsterlucka, renoveringsmaterial och kartonger.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
Har du några ritningar över huset?
 
Huset har en fackverkstakstol. Den går inte att växla av utan man får i så fall bygga nya takstolar (som kan placeras mellan de befintliga, där man sedan kan demontera diagonalstagen). Det innebär att alla skivor i tak och golv måste tas bort. Det är en ganska omfattande procedur, som kanske inte lönar sig utrymmesmässigt med hänsyn till den låga taklutningen. En specialvariant är att begränsa takstolsbytet till husets mittdel och kombinera det med att bygga takkupor. En fackverkstakstol är ett helt konstruktionselement som kan byggas av klena reglar men ändå klara stora spännvidder. Man kan inte ta bort någon del utan att takstolen tappar sin bärförmåga. Tyvärr.
 
  • Gilla
fahlis och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.