Byggahus.se
A Alex_202 skrev:
Förberedelse för olika former av störningar i samhället är en form av prepping. En anlednig till att förbereda sig är att MSB rekommenderar alla hushåll att vara självförsörjande i 7 dagar. Det finns flera orsaker till denna rekommendation, som exkluderar zombies och akopalypser, men som omfattar samhällsstörningar skapade av utländska makter. Nu under corona har samhällsviktig verksamheter diskuterats flitigt, allt från vatten, el, betalinfrastruktur mm, det räcker med att en eller flera av dessa stängs ner i en eller flera dagar för att vårt samhälle ska sluta fungera. Vad händer då?

För att undvika anarki, är det allas ansvar att förbereda sig för sådana eventualiteter, men skippa galenskaper som att gräva ner konserver i skogen.
Kommer att tänka på när ryssarna inkräktade på vårt territorium. Vi hade ett par lämpliga plan att använda, men piloterna var lediga för det var helg. Främmande makter tar oss på ett par dar.
 
Det beror helt på vad man har valt att göra.
Väljer man att inte ha beredskap med allt vad det innebär så väljer man att låta sig tas av ryssarna.
Om man å andra sidan väljer att inte låta sig tas av ryssarna så kan man göra erövringen så långdragen och kostsam för dem att de antingen låter bli att försöka eller ger upp försöket efter en tid.
Ingenting är givet på förhand.


Att elförsörjningen slås ut är faktiskt ganska sannolikt jämfört med mycket annat som somliga förbereder sig för. Det räcker med ett större haveri på något större kraftverk eller på någon viktigt ställverk mitt under vinterns köldknäpp när nätet är hårt belastat. När en del slås ut överbelastas nästa del och går ur fas och strömmen slås från varefter nästa del överbelastas och går ur fas och slås från. Så sitter man där utan ström en vecka eller två.
En helt normal händelse som alla borde räkna med att kan hända en gång per århundrade eller däromkring så som elnätet är uppbyggt.

Det är också ett välkänt faktum att Kleptokratiska Aktiebolaget Putin&Co tidigare har använt energiförsörjningen som ett sätt att styra grannstater till att följa Kremls uppmaningar. Kraftverksdiplomati och gaskransdiplomati är den nya kanonbåtsdiplomatin.
 
  • Gilla
Hella1
  • Laddar…
Jag vill bara tillägga att skulle Finland ha valt att låta sig tas av ryssarna 1939 eftersom det var meningslöst att göra motstånd så skulle både Finlands och Sveriges historia och och nuvarande samhälle och levnadsstandard ha blivit väldigt annorlunda.
 
  • Gilla
Tubes och 8 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.