Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Marlen Eskilsson

  Vad är prepping och survuvalism?

  Prepping och survivalism är att aktivt förbereda sig för en framtida kris såsom: Krig Naturkatastrofer såsom orkaner, åska, snöstormar, bränder med mera Kemiska utsläpp Radioaktiva utsläpp Pandemier Apokalypsen Ekonomisk kollaps Prepping är att förbereda för ovanstående genom att bunkra upp med mat och vatten, förbereda sig för att vara självförsörjande på olika sätt t ex ha
  Marlen Eskilsson · 23 jan · 0 svar · 607 läst
  ·
 2. L

  Reservkraft med dieselaggregat?

  Anledningen att jag skulle föredra ett dieselverk är ju att jag har en oljetank till oljepannan. Då är man alltid redo att köra under längre perioder. Annars måste man ha en massa dunkar bensin hemma ståendes. Och kommer krisen kommer bensinen att ta slut fort. Så ska man ta höjd för en allvarligare kris är det alltså diesel som gäller för mig. Eller tänker jag fel?
  LarsAgerstrand · 4d · 4 svar · 622 läst
 3. E

  Pyspunka eller global reset av det monetära systemet?

  Tror inte heller på ett kontantlöst samhälle, sedlar och mynt måste finnas tillgängliga. e-kronan är ju inte döden för sedlar och mynt, snarare ett komplement till bankernas system.
  Excel · 10d · 133 svar · 10,8k läst
  ·
 4. H

  Varför har preppers så vansinniga bilar?

  Kompressor och blästerspruta är obligatoriska tillbehör och så måste man ju spruta någon tjock smörjolja under hela bottnen och i alla hålrum varje år och så måste ju Opeln vara Tectylbehandlad från ny...... men med den skötseln håller en gammal Opel väldigt länge. Fuskar man med underhållet försvinner den mitt framför ögonen på en.
  heimlaga · 28 sep · 55 svar · 4,8k läst
  ·
 5. Jarlingar

  Vädurspumpar

  Har uppgraderat mitt vattentorn liiite... :D(y) [bild]
  Jarlingar · 11 sep · 37 svar · 7,6k läst
  ·
 6. K

  Byggnation av bunker alá 2012 ;)!

  Denna tråden känns lite aktuell nu med tanke på att konflikten i Syrien verkar eskalera.
  Kortling · 12 apr · 99 svar · 28,7k läst
  ·
 7. H

  MSB - klara självförsörjning i minst en vecka

  Ja jag talade om krisberedskap i allmänhet och kriser som inte är akuta men långvariga. En veckas mat och uppvärmning har vi alltid haft ordnad hemma hos oss. Om det nu är som ni säger att folk inte kan....... så undrar jag hur och var min generation har tappat bort alla de där kunskaperna som är självklara för mig.........
  heimlaga · 26 feb · 346 svar · 26,0k läst
  ·
 8. A

  Vad kostar det att bygga ett skyddsrum?

  Vad kostar bygga en villa? Från 2.5 m circa. Min kostade 2.8 år 2005. 156+40 kvm. Om någon byggt, vet personen vad det kostade. Märkvärdigare än så är det inte. Dom som inte byggt, har ingen aning. Därför vänder jag mig till dom som vet.
  Atom · 13 feb · 2 svar · 2,3k läst
 9. Alfredo

  Nytt delforum: Prepping

  Ja det var ett ord som behövde googlas...
  Alfredo · 23 jan · 1 svar · 580 läst
Laddar...