Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. E

  Vad är prepping och survuvalism?

  För att inte nämna det viktigaste - zombieattacker.
  elpaco · 7d · 1 svar · 762 läst
  ·
 2. Dalkarlsbotorpet

  Självhushållning

  [citat] Jo ibland blir det ju att livet kommer ivägen. Sjukdomar och elände gör ju att det blir svårt. Men ni verkar ha goda förutsättningar inför framtiden. Dels iom tidigare erfarenheter men också att både du och flickvännen har liknande mål. Sen är man två går allt lättare. Att bygga och reparera själv är en stor sak i självhushållning så det ska ni vara stolta över.
  Dalkarlsbotorpet · 5d · 15 svar · 744 läst
  ·
 3. Tokslut

  Varför har preppers så vansinniga bilar?

  [citat] Dock ej bra om Ryssen kommer, då har de ju reservdelar uppradade här när de stormar fram ;)
  Tokslut · 6d · 64 svar · 7,1k läst
  ·
 4. A

  Byggnation av bunker alá 2012 ;)!

  Om du har en äldre villa med pannrum kan det vara idé att sätta in ståldörrar på vägen dit och även till garaget om detta ligger i huskroppen. Sedan förebereda med tjocka plywoodskivor för att täcka för alla fönster och ventiler. Se till att ha skyddsvästar, gasmask och vatten lagrat i pannrummet och vapen om du har så du kan slå tillbaka en attack av lokal krigsherre. Bygga
  Anders_Nilsson · 7d · 101 svar · 30,3k läst
  ·
 5. Dalkarlsbotorpet

  Reservkraft med dieselaggregat?

  [citat] Jag såg ett rejält elverk som drivs på rapsolja på www.vildsvin.nu Rapsolja kostar 10-13kr litern beroende på förpackning och inköpsställe medans diesel kostar 15-18kr litern. Du kan också använda rapsolja till fler saker om det skulle behövas..
  Dalkarlsbotorpet · 7d · 6 svar · 1,5k läst
 6. Dalkarlsbotorpet

  SVT-serien Nedsläckt land

  Jag såg serien. Det var spännande att själva reaktionen hur sårbara människor är utan el men framför allt utan kommunikation och mobilen. I vår familj skulle det gå bra då vi inte använder oss av elnätet. Men då hat vi inga barn i skolåldern heller. Jag har märkt att det talas mycket om serien på jobbet och på andra ställen och man ska skaffa krislåda och annat blabla. Det som
  Dalkarlsbotorpet · 7d · 6 svar · 1,2k läst
 7. Dalkarlsbotorpet

  Nytt delforum: Prepping

  [citat] Jag gör ständigt som björnen jag. Jag har bara dass så jag märker ingen skilnad
  Dalkarlsbotorpet · 7d · 7 svar · 1,1k läst
 8. Dalkarlsbotorpet

  MSB - klara självförsörjning i minst en vecka

  Vi klarar oss helt klart minst ett par månader. Det är inte ens säkert att vi skulle märkt av krisen om den bara var en vecka.. Fler än en gång har vi kört radio/sociala medier tystnad i vecka bara för att.
  Dalkarlsbotorpet · 7d · 346 svar · 27,8k läst
  ·
 9. Dalkarlsbotorpet

  Kan ni preppa för det här? (Coronal Mass Ejection)

  Jag skulle klara mig ganska bra är jag övertygad om. Jag lever normalt utan indragen el. Utöver det satsar jag stort på självhushållning som är min hobby. På matfronten ligger jag bra till, både med djur och grödor. Prepping är egentligen ett ganska nytt ämne för mig men jag har märkt att prepping och självhushåll ofta går hand i hand.
  Dalkarlsbotorpet · 7d · 11 svar · 846 läst
 10. Dalkarlsbotorpet

  Längre elavbrott, dags att förbereda sig

  Jag bor utan indragen el och vatten på heltid så skulle strömmen gå medans jag har semester så skulle jag inte märka av det.. Jag har dock tre elverk samt en liten solpanel som går till en 12volts pump i brunnen. Jag laddar oftast mobilen via bilen. Maten lagas oftast på vedspis, över öppen eld eller stormkök.
  Dalkarlsbotorpet · 7d · 17 svar · 1,6k läst
 11. R

  Pyspunka eller global reset av det monetära systemet?

  Det här är väl varför bankerna inte skrikit som kastrerade smågrisar över minusräntan. https://www.realtid.se/kronika/darfor-morkar-bankerna-hur-mycket-pengar-de-tjanar-pa-bolanen
  RapidSledge · 14 feb · 167 svar · 15,6k läst
  ·
 12. Jarlingar

  Vädurspumpar

  Har uppgraderat mitt vattentorn liiite... :D(y) [bild]
  Jarlingar · sep '18 · 37 svar · 9,0k läst
  ·
 13. A

  Vad kostar det att bygga ett skyddsrum?

  Vad kostar bygga en villa? Från 2.5 m circa. Min kostade 2.8 år 2005. 156+40 kvm. Om någon byggt, vet personen vad det kostade. Märkvärdigare än så är det inte. Dom som inte byggt, har ingen aning. Därför vänder jag mig till dom som vet.
  Atom · feb '18 · 2 svar · 2,7k läst
Laddar...