Byggahus.se
Håller på att montera liner efter mycket förseningar av projektet. Tanken är att fylla, dra igång systemet, få bra värden och sen stänga ner och vara redo för våren.

Vi har fyllt upp till andra trappsteget men den hade visst hamnat lite snett vilket lett till veck på trappan så vi tänkte tömma och börja om.

Två frågor, är det värt att ta bort linern i ett hörn och köra med dammsugare, vi missade det igår och det var riktigt jobbigt att sätta fast linern i sista hörnet så tar emot att ta bort den?

Hur snabbt behöver man fylla poolen innan man drar igång pump, klorering för att undvika problem med alger etc? Det är uppenbart att vi inte hinner klart under helgen så frågan är om man kan fylla lite varje kväll under veckan och sen dra igång systemet i slutet på veckan?

Tack!
 
Bilder på hörnet? Ok att det tar tid att fylla poolen... alger kräver värme näring och ljus
 
Ang att hänga linern:

Det är lite väl sent att hänga liner nu, mycket lättare när det är varmt, linern blir mjuk då.

När du har 2-3 cm vatten på botten är det nästa omöjligt att flytta linern, så du måste få den centrerad direkt och småjustera med 1-2cm vatten. Helst varmt vatten

Ang driften har jag ej koll på
 
Jo det var verkligen svårt att få till, pratade med en linerläggare som höll på i huset bredvid som rekommenderade att helt enkelt avvakta till våren som sagt. Frågan är, nu har vi kämpat att sätta upp linern, filtmattorna etc så skönast vore att bara kunna lämna den som den är i poolen under vintern (har pooltak), vad tror ni om det? Kan man lämna den under vintern eller finns det risk att den blir fläckad etc om det hamnar löv i poolen eller alger börjar växa? Pooltaket är ju inte helt rätt...
 
Pumpa ur vattnet så det är några cm kvar
Skaffa en byggfläkt eller 2 och kör upp värmen med stängt pooltak o kanske nån pressening på.
Kostar lite el men får ni go värme o håller den ett par dar blir linern mycket mer lättjobbad, fyller ni sedan med varmvatten första biten så hörnen är där de ska hjälper det också.
 
P Per_Eriksson skrev:
Pumpa ur vattnet så det är några cm kvar
Skaffa en byggfläkt eller 2 och kör upp värmen med stängt pooltak o kanske nån pressening på.
Kostar lite el men får ni go värme o håller den ett par dar blir linern mycket mer lättjobbad, fyller ni sedan med varmvatten första biten så hörnen är där de ska hjälper det också.
Tack för tipset, är det värt att försöka göra detta nu eller kan man lika gärna vänta tills i vår?
 
Tror det blir mycket jobb att få till det nu med kylan, har du pooltak så dra för det och vänta till försommaren kommer med värmen.
Det är bättre att lägga tiden på annat samkväm, för det kommer att ta tid och kanske inte bli bra med ett varv till
 
Sitter maskinrummet frostfritt? Annars röstar jag för att du lägger ner verksamheten nu.

1. Dammsugare? Jag har satt liner utan dammsugare. Det är viktigt att centrera linern noga när man lägger den, INNAN man fyller vatten. Därefter, som någon sagt, LITE vatten på botten och sedan knuffar du bort alla veck på botten. 1cm är lite vatten. 3cm är för mycket. Medan det är LITE vatten i poolen ser du till att hörnen blir rätt - man kan hålla hörnet på plats med en träregel tills man fyllt vatten.

2. Fyller du med vatten nu är det så kallt att det inte kommer växa. Dvs, du behöver inte dra igång cirkulation etc.

3. Du kan lämna linern i poolen. Får du in löv blir det lite missfärgat men det försvinner när du klorerar och cirkulerar vatten. Har aldrig haft fläckar från löv eller maskar/djur som inte försvunnit av sig själv. Jag skulle pumpa bort vattnet nu om det ändå måste bort innan du fixar linern. Har själv just tömt 42000liter vatten inför ett linerbyte. Siktar på att göra det till våren (maj) när solen är varm och trevlig igen - värmer gott under taket och linern blir mjuk.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.