Byggahus.se
Har ett nytt fasadmätarskåp som ska få mätaren flyttad till sig inom kort vilket har en medialåda. Har förstått att man exempelvis kan ha telefon och bredband indraget dit om man vill. Det är väl lämpligt också att dessa svagströmsledningar inte vistas i samma plåtlåda som inkommande ström.

Men, kan man ha något mer/annat där? Tänker exempelvis på drivenheten till LED lampor? Har nämligen ett antal led-spottar utomhus i direkt närhet till skåpet som hade varit finfint att ha drivenheten i medialådan.

Skåpet är ett Häger FQI125. Infällt skåp. Tänkte be om dvärgbrytare och JFB på ”kundens din-skena” till utomhus-elen i garage och carport såsom belysning, eluttag och liknande.

Det kommer inte finnas något annat i medialådan ska jag kanske nämna.
 
O
Tomtom79 Tomtom79 skrev:
Har förstått att man exempelvis kan ha telefon och bredband indraget dit om man vill.
I teorin kan du säkert ha bredband indraget dit men i verkligheten är det tyvärr väldigt svårt att hitta ett nätbolag som kan erbjuda utrustning som går att montera där. Inte för att det inte finns DIN-monterade fiberkonverters som klarar temperatur och fuktighetskraven i skåpet, utan för att nätbolagen bara erbjuder plastiga konsumentleksaker som måste monteras inomhus på väggen. De jag pratat med vet inte ens vad en medielåda är, än mindre att den finns i ett fasadmätarskåp.

Tomtom79 Tomtom79 skrev:
Skåpet är ett Häger FQI125
Varför är det så många som tror att företaget heter Häger? Det här är tredje inlägget på kort tid. Det är ett gammalt tyskt företag och det heter Hager.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.