Byggahus.se
Hej,

Är det nån som har erfarenhet av att sprutmåla slamfärg med en Wagner W950 Flexio. Ifall det funkar bra så är det ytterligare ett argument att lägga fram till tjejen för att berättiga ett köp :)

Mvh,

Pär
 
Den här lilla sprutan är nog inte till mycket hjälp om man ska göra en storrenovering. Visst, den är billig, och till ett tak då och då går det nog bra.
Men nu pratar vi slamfärg och då kommer partiklar i slamfärgen att slita ut munstycket i sprutan. Så svaret på din fråga är att du inte ska köpa sprutan om det är slamfärg du ska spruta.
Om du söker på youtube så finns det filmer som visar när man sprutar vanlig väggfärg och då syns det tydligt att färgen pulserar ut genom munstycket. Detta gör att färgen appliceras ojämnt och även om man rullar med en vanlig roller efteråt så kan det vara svårt att få en jämn täckning.
Däremot kan man med gott resultat använda en Wagner Airless Sprayer Plus om man vill spruta inomhusfärg. Fast den kostar lite drygt 6000kr. Och den ska inte användas till slamfärg heller.
 
  • Gilla
Steelheart
  • Laddar…
Nej, det kommer inte att funka!
Kör du slamfärg i den kommer det bara bli skit av sprutan. Förstör packningar, om det nu kommer ut nån färg överhuvudtaget...
Det där är en leksaksspruta, även för tak och väggar med vanlig färg. Duger möjligen till snickerier och element.
Till slamfärg använder man en spruta avsedd för slamfärg... Det är något helt annat...
 
Målade ett helt dubbel vånings hus (11meter till nock) med wagner W100 fick spä ca 25% blev kanon bra. Munstycket cloggade ca 4 gånger men pga för långa pauser emellan målningar (typ fika eller middag) inga förslitningar på färgsprutan överhuvudtaget, och den har funkat perfekt till andra projekt även efter.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.