844 597 läst · 11 834 svar
845k läst
11,8k svar
Vad blir det för mat?
Det går med halvfryst ner i såsen med.Storsockret skrev:
Har slutat med fryst portionslax, inte svårare att tillaga en färsk laxsida och betydligt godare. Vår lokala deli säljer även fryst krokfångad regnbåge, mycket god.
Frun jobbar sent, tänkte på elMaco, kanske köpepizza medans jag stannade och tankade på vägen hem.
Då kom jag på, samtidigt som jag såg summan på pumpen - falukorven i kylen, stuvade makaroner och stekt falukorv får det bli.
Visst jag erkänner, matdosorna är stageade för fotot, även om sanningen är att det blev just 12 skivor över.
Då kom jag på, samtidigt som jag såg summan på pumpen - falukorven i kylen, stuvade makaroner och stekt falukorv får det bli.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Visst jag erkänner, matdosorna är stageade för fotot, även om sanningen är att det blev just 12 skivor över.
Falukorv och ägg här, med småtomater.
Idag ska det bli lite gammeldags mat, kållåda (svenskar kallar det visst pudding, men det känns fel att kalla detta en pudding)
Bild från tidigare kok.
---
Annars så jag provade marmite i förrgår. Har velat prova det länge.... Köpte en burk och lade ett tunnt lager på en rostbrödsskiva. Det smakade förfärligt, fy fan.
Igår kom jag hem från jobbet och så tänkte jag "Det skulle smaka med rostbröd med såndär marmite på". Jäkligt konstigt... Men nu äter jag det och tycker det är helt bra. Jag tror det kan funka i matlagning, soppor, grytor, såser typ.
Nu måste jag prova vegemite också.
Bild från tidigare kok.
---
Annars så jag provade marmite i förrgår. Har velat prova det länge.... Köpte en burk och lade ett tunnt lager på en rostbrödsskiva. Det smakade förfärligt, fy fan.
Igår kom jag hem från jobbet och så tänkte jag "Det skulle smaka med rostbröd med såndär marmite på". Jäkligt konstigt... Men nu äter jag det och tycker det är helt bra. Jag tror det kan funka i matlagning, soppor, grytor, såser typ.
Nu måste jag prova vegemite också.
kållåda är inte riktigt samma sak som kålpudding..D DennisCA skrev:Idag ska det bli lite gammeldags mat, kållåda (svenskar kallar det visst pudding, men det känns fel att kalla detta en pudding)
Bild från tidigare kok.
[bild]
---
Annars så jag provade marmite i förrgår. Har velat prova det länge.... Köpte en burk och lade ett tunnt lager på en rostbrödsskiva. Det smakade förfärligt, fy fan.
Igår kom jag hem från jobbet och så tänkte jag "Det skulle smaka med rostbröd med såndär marmite på". Jäkligt konstigt... Men nu äter jag det och tycker det är helt bra. Jag tror det kan funka i matlagning, soppor, grytor, såser typ.
Nu måste jag prova vegemite också.
ser inget grötris i din.. Då är det en kållåda..
Men såg god ut
Nej det är sant, ris har jag aldrig lagt i kållåda. Detta är hur vi gjort det i släkten, det här receptet är väldigt snarlikt det jag kör på:
https://www.hemtrevligt.se/hemmetsjournal/recept/norsk-kallada-2181/
Fast jag steker den strimlade kålen istället för att förvälla, sen slänger jag i lite vatten i pannan för att ta tillvara smakerna från stekandet, spadet från det använder jag till färsblandningen. Lite sirap ovanpå innan den går in i ugnen brukar jag också lägga.
https://www.hemtrevligt.se/hemmetsjournal/recept/norsk-kallada-2181/
Fast jag steker den strimlade kålen istället för att förvälla, sen slänger jag i lite vatten i pannan för att ta tillvara smakerna från stekandet, spadet från det använder jag till färsblandningen. Lite sirap ovanpå innan den går in i ugnen brukar jag också lägga.
JajemänD DennisCA skrev:Nej det är sant, ris har jag aldrig lagt i kållåda. Detta är hur vi gjort det i släkten, det här receptet är väldigt snarlikt det jag kör på:
[länk]
Fast jag steker den strimlade kålen istället för att förvälla, sen slänger jag i lite vatten i pannan för att ta tillvara smakerna från stekandet, spadet från det använder jag till färsblandningen. Lite sirap ovanpå innan den går in i ugnen brukar jag också lägga.
Jag bryner vitkålen och tillsätter sirap och salt.. detta drar ur vatten ur kålen och ger den en söt smak..sedan blandar jag fläskfärs med kryddpeppar och salt, svartpeppar, vitpeppar..
Och tillsätter sedan kokt grötris.. Eller färdig risgrynsgröt..
varvar kålen och köttfärsen i en ugnsform.
gräddar i ugnen i ca 35-40 min.
Ska ta och testa din kållåda framöver.
M
Marcussjogren
Medlem
· Västra Götaland
· 3 077 inlägg
Marcussjogren
Medlem
- Västra Götaland
- 3 077 inlägg
Man ska väl vara försiktig med att slänga sina åsikter på andra, men rent statistiskt så fungerar ”bantningskurer” ganska dåligt på lång sikt. Även om bantningskur i dagligt tal nu mera har en negativ klang, så betyder det egentligen bara en kortvarig viktminskningsprocess, menar inget illa med ordet alltsånino skrev:Inte direkt nån snygg mat men gott var det.
Högrevsburgare från Icas frysdisk, majo med parmesan och jalapeno och cheddar, en skiva cheddar, 3 skivor stekfläsk
[bild]
Salladsbladen funkade faktiskt helt ok, blev lite krisp istället för blöta sladdriga bröd.
Kört keto sen nån dag innan nyår, går riktigt bra och vågen visar redan -6kg, förvisso efter en dygnsfasta. Största orsaken till viktminskningen är väl kanske att man skippat ölen i 3v
Ska köra på i 3-4v till har jag tänkt, förhoppningen är väl -20 men 10 är bra det med
Däremot är något som verkar fungera över tid att man 1. Har ett proteinintag om 1-1,5g per kg 2. Har koll på kaloriintaget, gärna med hjälp av en app och en våg första veckan för att skapa sig rätt bild.
Känsligt område att tipsa om kanske, men hoppas du uppnår dina mål!
Tar tacksamt emotM Marcussjogren skrev:Man ska väl vara försiktig med att slänga sina åsikter på andra, men rent statistiskt så fungerar ”bantningskurer” ganska dåligt på lång sikt. Även om bantningskur i dagligt tal nu mera har en negativ klang, så betyder det egentligen bara en kortvarig viktminskningsprocess, menar inget illa med ordet alltså
Däremot är något som verkar fungera över tid att man 1. Har ett proteinintag om 1-1,5g per kg 2. Har koll på kaloriintaget, gärna med hjälp av en app och en våg första veckan för att skapa sig rätt bild.
Känsligt område att tipsa om kanske, men hoppas du uppnår dina mål!
Provar äta 80g protein 160g fett och håller mig på 10-15g kolhydrater, det är runt 2300kcal
Keto/lchf/gi är ju inte en direkt bantningskur även om många bla jag använder det så.
Men man svälter sig ju inte så många andra kurer där man ska äta 40 bananer och 10 grapefrukter på 2v
Förhoppningen är väl att man kan fortsätta skippa mycket av kolhydraterna i framtiden, men det är ju lätt att halka dit...
Det är 3-4% som klara hålla vikten efter en bantningskur så man har ju oddsen emot sig
Renoverare
· Stockholm
· 18 171 inlägg
Koncentrera dig på utgående kalorier också. Hur många mil springer du i veckan?nino skrev:Tar tacksamt emot
Provar äta 80g protein 160g fett och håller mig på 10-15g kolhydrater, det är runt 2300kcal
Keto/lchf/gi är ju inte en direkt bantningskur även om många bla jag använder det så.
Men man svälter sig ju inte så många andra kurer där man ska äta 40 bananer och 10 grapefrukter på 2v
Förhoppningen är väl att man kan fortsätta skippa mycket av kolhydraterna i framtiden, men det är ju lätt att halka dit...
Det är 3-4% som klara hålla vikten efter en bantningskur så man har ju oddsen emot sig
Renoverare
· Stockholm
· 18 171 inlägg
Jodå det är jag fullt medveten om och tanken är väl att även få in lite rörelse. Blir iaf runt 10.000 steg/dagAndersMalmgren skrev:
Men ändring av kost är snabbaste sättet för viktnedgång om man ser endast till det, sen har man ju många andra bra effekter av motion. Men det är svårt att motivera sig när man går upp 0430 och är helt dötrött efter jobbet vid 15...
Imorgon blir det köttfärslimpa med bacon fetaost grädde och kanske nåt mer gott
Renoverare
· Stockholm
· 18 171 inlägg
Spring på lunchen det gör många.nino skrev:Jodå det är jag fullt medveten om och tanken är väl att även få in lite rörelse. Blir iaf runt 10.000 steg/dag
Men ändring av kost är snabbaste sättet för viktnedgång om man ser endast till det, sen har man ju många andra bra effekter av motion. Men det är svårt att motivera sig när man går upp 0430 och är helt dötrött efter jobbet vid 15...
Imorgon blir det köttfärslimpa med bacon fetaost grädde och kanske nåt mer gott