Övrigt off topic

Sida 1 av 41
Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. L

  Humorhörnan ...

  [citat] Tänkvärda ord. Dock på danska, men tror alla förstår ändå
  lordi · 2h · 5,7k svar · 928,7k läst
  ·
 2. Claes Sörmland

  Bank med eller utan kontor?

  [citat] Du har rätt, jag behövde ett SEB-lokalkontor för att betala igen ett mindre bolån som jag ärvde. Och det måste ha varit första gången någon betalade igen ett bolån för de var som förvirrade höns när jag önskade inbetalningskort över telefon. De försökte strula med att boka onödiga möten men femte gången jag förklarade att detta inte var så komplicerat och att de
  Claes Sörmland · 5h · 32 svar · 1,1k läst
  ·
 3. E

  Alla som gillar katter - räck upp en hand!

  Har de en egen sodastream? :D
  elpaco · 5h · 620 svar · 48,7k läst
  ·
 4. R

  Vad är detta för grej? [Video]

  Har sett något liknande förut men den var lite större , en tärning
  rävlyan · 6h · 1 svar · 80 läst
  ·
 5. Snigla

  FOTOTRÅD: Himlafint..

  :love:
  Snigla · 14h · 1,4k svar · 65,1k läst
  ·
 6. Anna_H

  Människans bästa vän? (Bilder och annat om våra hundar)

  Skön stil när Cleo tar en förmiddagslur... [bild] Extra trött efter gårdagens "playdate" med grannens jämnåriga bruna lab: [bild]
  Anna_H · 2d · 59 svar · 1,7k läst
  ·
 7. D

  Grillförbud

  Äntligen har länstyrelsen släppt helt på eldningsförbudet. Jag håller inte med heimlaga trotts en drl skogsägande i familjen. Även lindrigt branddrabbade den här sommaren. Men det var som på många andra håll på grund av åska. Grillning på tomten har inte orsakat någon skogsbrand som jag känner till. Även ute i markerna har man varit väl restriktiv när man varit så generell i
  Daniel 109 · 2d · 220 svar · 13,9k läst
  ·
 8. Snigla

  Odlingshörnan..

  [bild] Blev en liten skörd i år, men det gör inget.. har fått skörd! Blev inte så mycket sått ute som planerat (pga vädret) så man är glad åt allt man kan skörda.. och glad åt allt som överlevt! Nu börjar gräset iaf bli grönt på sina håll..
  Snigla · 2d · 579 svar · 17,7k läst
  ·
 9. Snigla

  Gottetråden!

  [bild]
  Snigla · 2d · 145 svar · 17,8k läst
  ·
 10. Dan_Johansson

  Elcykel, tips/erfarenheter?

  Är det någon mer än jag som testat Shimanos Steps, ihop med deras Alfine Di-system, där man inte bara får assistans, utan även automatväxlar? Frän känsla ..
  Dan_Johansson · 2d · 24 svar · 2,5k läst
  ·
 11. D

  Hur får man katten att gå på lådan?

  Sowjim: Det är nog ingen fara med katten, läs vad jag svarade på och vad jag svarade en gång till. ;)
  Daniel 109 · 4d · 51 svar · 1,1k läst
  ·
 12. Anna_H

  Byter vindskivor, blir tokig på min höjdrädsla

  Vill bara påpeka att det inte är något hjärnspöke, det är en faktisk fysisk, naturlig reaktion, den är bara starkare hos vissa och svagare hos vissa. Den kan tränas, men det är alltså inget att skämmas för.
  Anna_H · 5d · 20 svar · 1,4k läst
  ·
 13. nyvillaägare

  Yrkesmän som "gratisjobbar" på forumet

  Vi kommer alla bli arbetslösa :dizzy: det räcker med en förman på varje företag snart resten sköter robotmaskiner men förmannen skulle väl klanta till det så även den tjänsten fick robotiseras :geek:
  nyvillaägare · 6d · 171 svar · 21,3k läst
 14. H

  Jag utmanar er alla på skräpplockning!

  Ja jag fortsätter med träningen men i sommar har jag mest rott för att få litet annorlunda träning. Skräpmängderna har minskat påtagligt i vattnen där jag rör mig så hittills har det bara blivit 5 eller 6 sopsäckar plast och litet tryckimpregnerat virke och så har jag ett bilkärrslass gamla bildäck som ligger vid stranden i en hög och väntar på hämtning.
  heimlaga · 7d · 34 svar · 3,5k läst
  ·
 15. E

  Webmail klient med stöd för caldav/carddav och multipla konton på en inloggning

  Det blev att köra på Nextcloud. Den har stöd för multipla externa mailkonton på en och samma inloggning. Dessutom fullt stöd för att klienter ansluter med Webdav, carddav och caldav. Man kan dela filer, kontaktlistor, kalendrar mm med varandra. Många appar inklusive video chatt och xmpp/jabber stöd:love:
  Erik_Hansson · 7d · 6 svar · 222 läst
 16. Mazen

  ID06

  [citat] Jobbet gäller min enskilda firma därför är det upp till mig att skaffa ID06.
  Mazen · 8d · 15 svar · 477 läst
  ·
 17. A

  Borttappad nyckel

  Problemet löst. Borrade upp och kunde sedan bryta upp kåpan med mejsel. Tack för inspiration!:giggle:
  anders.ostling · 9d · 4 svar · 265 läst
  ·
 18. galento

  Bilia bondfångeri

  Jag tappade ur lådan 3 ggr ( 4L ) och fyllde på ny.Pratade med en rep. på Helmia som använde lådans pump att byta oljan och han tyckte det var ok att göra så. Men det sämsta var ju att inte man kollade nivån på servicen ens,ska ju sitta ett filter inuti lådan som man inte kommer åt utan att riva den. På frugans Forester aut sitter ett spin on filter (y)(y)(y)
  galento · 9d · 18 svar · 1,3k läst
 19. Bernieberg

  Lådcykel / Cargobike

  Ja på vintern är det suveränt jämfört med två hjul. Jag cykelpendlade med barnen hela denna snöiga vintern. Full fart på hjälpmotorn och skidglasögon så tog vi oss fram överallt. Folk tittade på mig som om jag var dum i huvudet.
  Bernieberg · 10d · 34 svar · 17,4k läst
 20. Lexington

  Få bort silikon från löpband...

  Citronsyra, finns att köpa på Ica i små mängder. Blanda i vanligt vatten o torka med en trasa, hur mycket vet jag inte men du får prova dig fram!
  Lexington · 10d · 1 svar · 112 läst
 21. G

  Hur ska vi fördela poängen i en valkompass på bästa sätt?

  [citat] Jag skulle nog säga att "Neutral" innebär att du har en uppfattning om frågan och du tycker vallöftet är verken bra eller dåligt. "Ingen uppfattning" innebär att du inte kan sätta dig in i vallöftet tillräckligt väl för att ha en uppfattning om du tycker det är bra eller dåligt.
  gimmok · 10d · 8 svar · 282 läst
 22. mexitegel

  Bekämpat skogsbranden i Ljusdal

  [citat] Ni som kämpat däruppe är grymma och värda all respekt! Denna bilden, är det en nyröjd brandgata? Hur görs dessa? Vanlig avverkning och sedan grävmaskiner?
  mexitegel · 11d · 7 svar · 643 läst
  ·
 23. P

  Hundar kissar på häck

  En lite humoristisk eller vänligt skriven skylt om att "rasta gärna din hund men inte här" är nog det enda man kan göra om man inte ska göra sig osams med halva grannskapet i att stå och diskutera med varenda hundägare. Tillsägelser slutar ofta med motsatt verkan då man uppfattas som gnällspik och det är svårt att bevisa att just den där hundkissningen var den som fick din häck att
  polaris78 · 11d · 21 svar · 669 läst
 24. J

  Förslag på bil med mycket hög komfort?

  [citat] Absolut bra prestation av en sådan stor bil med såpass motor! Men det är ändå avsevärt mkt mer än vad tex passaten drar. Körde hem i söndags Borås-Landskrona (ca 25 mil) med bagaget fullt, 2 kids samt sambo, låg i 130-140 hela sträckan o snitta 0.59L/mil. Då kör jag dessutom på 19" med 255or (y) så driftkostnade inkl allt (service/soppa etc.) kan omöjligt vara högre för
  Jarlsgård · 11d · 136 svar · 8,3k läst
  ·
 25. M

  Söker mässingspläterare

  [citat] Ser riktigt intressant ut. Ska läsa på! Tack!
  Mawe85 · 13d · 6 svar · 129 läst
 26. U

  Vad är detta för larv?

  Jag trodde det var en ny humortråd med trams (larv).
  Utsättaren · 13d · 7 svar · 426 läst
  ·
 27. P

  Sverigeresa med husbil 2019

  [citat] Vi kommer föra personlig dagbok och göra collage mm. Om vi hinner eller inte,det märks. Hinner man inte så gör man det inte., då får man ta resten året efter. Vi kommer absolut inte stressa utan ska bara njuta, så gott det går. De tipsen du skrev om först verkar passa oss kanon, Stockholm har vi varit i och gått på museum mm. Den biten är redan avklarad. Vi kommer försöka
  Pappa1986 · 15d · 8 svar · 293 läst
 28. yonna

  Namn på grej

  Utmärkt! Billigare än jag trodde! Tack för era svar!
  yonna · 16d · 4 svar · 228 läst
 29. Fairlane

  Bygga om gasbildning till endast bensin?

  Svårt att säga. Bilen har inte använt gas på minst 2 år. Jag får kolla vad det kostar att fixa. Blir det för dyrt så blir det skroten vilket känns syns när bilen i övrigt fungerar bra.
  Fairlane · 17d · 7 svar · 560 läst
 30. Marlen Eskilsson

  Polisen i Sverige

  Jag tror inte att den här diskussionen leder någon vart, utan kommer att leda till en orimligt stor insats med moderering. TS har fått hjälp som löser problemet i flera inlägg, t ex #20 och #23. Stänger därför tråden. /Moderator
  Marlen Eskilsson · 18d · 26 svar · 910 läst
  ·
Laddar...