Suurin haittapuoli tammesta keittiössä materiaalina on, että se sisältää parkkihappoa, joka muuttuu mustaksi joutuessaan kosketuksiin raudan kanssa. Eli, kun vaimosi jättää märän paistinpannun leikkuulaudalle yön yli, se voi jättää mustan jäljen tammeen, joka on hiottava pois tai valkaistava esimerkiksi sitruunahapolla. Sinun on luonnollisesti hiottava 360 paperilla, scottch brite tai teräsvilla toimii, ja sitten öljyttävä pinta uudelleen, mikä vie aikaa.

Muuten tammi on erittäin viihtyisä ja siitä tulee lämmin ja kaunis pellavaöljyllä öljyttynä. Kestää vuoden ennen kuin väri on kohdallaan, joten ota rauhallisesti.

Tammi on myös paholaisen puulaji. Jos aiot liimata ja askarrella, sinun tulee tietää, että se liikkuu kunnolla ja kestää kauan ennen kuin se on täysin kuiva. Lisäksi tikut kirvelevät kuin muurahaiset, kunnes saat ne pois...
 
T
Vinkkinä, jos haluaa käyttää pellavaöljyä mutta välttää/vähentää keltaisuutta, on olemassa valkaistua pellavaöljyä. Sitä käytetään nykyään paljon taidemaalauksessa, mutta aiemmin myös koristemaalauksessa.

Sen voi tehdä itse, mutta se vie jonkin verran aikaa, joten se ei ehkä ole ajankohtaista nyt, mutta seuraavaksi syksyksi/talveksi :)
Ota laadukasta keitettyä pellavaöljyä ja kaada läpinäkyvään lasipulloon ja sulje korkki. Sen pitää olla ilmatiivis, koska halutaan välttää hapettumista. Aseta pullo etelään suuntautuvaan ikkunaan puoleksi vuodeksi (tai pidemmäksi aikaa).

Valkaistu öljy ei kellastu yhtä paljon kuin valkaisematon öljy, mutta kaikki puu tummuu, kun se öljytään.
 
  • Tykkään
Spiken i kistan
  • Laddar…
T Testarn sanoi:
Vihjeeksi, jos haluaa käyttää pellavaöljyä mutta välttää/vähentää kellastumista, on olemassa valkaistua pellavaöljyä. Sitä käytetään nykyään paljon taidemaalauksessa, mutta ennen myös koriste-maalaajilla.

Sen voi tehdä itse, mutta se vie vähän aikaa, joten se ei ehkä sovi nyt, mutta seuraavalle syksylle/talvelle :)
Ota hyvänlaatuista keitettyä pellavaöljyä ja kaada se kirkkaaseen lasipulloon ja kierrä korkki kiinni. Sen pitäisi olla ilmatiivis, jotta halutaan välttää hapettumista. Aseta pullo etelään päin olevaan ikkunaan puoleksi vuodeksi (tai pidemmäksi ajaksi).

Valkaistu öljy ei kellastu samalla tavalla kuin valkaisematon öljy, mutta kaikki puu tummuu, kun se öljytään.
Testaajista puheen ollen, eilen sulatin mehiläisvahahiutaleita parafiiniöljyssä ja rasvasin uuden leikkuulaudan. Jännittävää nähdä tulos tänään, kun se on imeytynyt vähän.
 
  • Tykkään
carlfredrik
  • Laddar…
Klikkaa tästä vastataksesi
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.