Byggahus.se

Blinkande utebelysning

Besvarad 13 nov 2021 av Bengt Loord

 1. Har seriekopplade? utelampor, fem st på rad, anslutna till eluttag. Har funkat i flera år utan problem. Nu har de plötsligt börjat blinka snabbt!! Vad kan det vara för fel?
   
 2. Svar

 3. Gissar att det antingen beror på dålig kontakt eller att en lampa börjar bli dålig.
   
  Bengt Loord

  Bengt Loord

  Elingenjör

 4. Kommentarer

 5. N
  NightRider ·
  Om det är en LED-belysning så kan det faktiskt hjälpa att vända på kontakten - nej, det är inte ett aprilskämt! Har själv råkat ut för det på en julbelysning. Har även råkat ut för en dålig timer som antagligen släppte igenom en liten ström som gjorde att LED-belysningen blinkade - så om du har en timer kan det vara värt att testa utan och se om det slutar blinka.
   
 6. M
  MichelleW ·
  Vi hade också problem att utebelysning började blinka, det var timern som hade börjat släppa igenom lite ström även när det skulle vara släckt. Jag kopplade bort timern och allt fungerar som det ska.
   
 7. W
  wildeside ·
  Har haft samma problem med min 12 volts decklights ledbelysning i bastun som styrdes med Nexa on/off plugg, lamporna blinka till lite då och då.
  Nexa pluggen läcker igenom lite ström.
   
 8. M
  Methane ·
  En del strömförsörjningar har ett enkelt överströmsskydd som fungerar så, att om strömmen blir för stor så stänger den ner. När då strömmen blir mindre, slår den på strömmen igen och samma sak händer igen. Då blinkar lampan. Det hände en utebelysning jag hade där lampsockeln hade spruckit så vatten kom in.
   
 9. S
  steelcenter ·
  om de är LED-lampor så tror jag de är dioder på ledkort som gett upp. de sitter där på både + å - för att just stoppa blink=växelström.
   
 10. S
  SNf ·
  5 seriekopplade lampor. -Vet du att de är seriekopplade?
   
 11. U
  UHA ·
  Tänkte just fråga samma sak, om de var seriekopplade? Led eller annat skulle vara bra info.
   

De senast besvarade frågorna

 1. skarva kabel utomhus

  Hej, Jag har tre seriekopplade lampor i trädgården. Den sista av de tre har gett upp, och jag har köpt en ny. Den nya har stickpropp. Nu har jag en lös kabel som jag tog loss från den trasiga...
 2. Vilken typ av kabel till luftledning?

  Jag ska renovera taket på mitt gamla (80 år) fristående dubbelgarage. Där finns inte el indraget och det vill jag inte heller ha varken nu eller senare. Garaget ligger 8 m från huset och mellan...
 3. Hur kopplar jag en jordad lampa?

  Hejsan, Jag har en nyinköpt lampa som har jordad uttag. Nu vill jag koppla in min fina lampa men förstår inte hur jag ska göra. Jag köpte en jordad med 3 sladdar, en blå, en brun och en gulgrön...

Visa alla frågor

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.